Tunuslu polislerin "maaş protestosu"

Tunuslu polislerin "maaş protestosu"
Hükümet, polislerin düzenlediği gösterileri ve bazı eylemlerini kınadı

TUNUS (AA) - Tunus hükümeti, dün hükümet binası önünde gerçekleşen maaş protestolarında gösterici polislerin davranışlarından dolayı şiddetli kınama yayınladı.

Hükümetin yaptığı yazılı açıklamada, başkent Tunus'ta yer alan Kasaba Meydanı'ndaki hükümet binasına göstericilerin baskın yaparak, çalışmaları aksatmaları ve uygunsuz slogan atmalarının kanuni soruşturmaya tabi hususlar olduğu belirtildi.

Polislerin eylemlerinin, "sınırı aşan davranışlar ve isyana kalkışma tehditleri" olarak nitelendirilen açıklamada, bu türden davranışların karşısında sessiz kalınması ve görmezden gelinmesinin mümkün olmadığı ifade edildi.

Yapılan bu türden kanunsuz davranışların Başbakanlık tarafından kınandığı aktarılan açıklamada, güvenlik güçlerinin terörle mücadele ve insanların canı ve malını korumada gösterdiği çabaların öneminin farkında olunduğu da vurgulandı.

Hükümet açıklamasında, güvenlik güçlerinin ve ailelerinin sosyal durumlarının iyileştirilmesi yönünde büyük gayret sarfedildiğine dikkat çekildi.

Dün Tunus'ta hükümet binası önünde toplanan yüzlerce polis memuru sivil giysileriyle, çalışan ve emekli polislerin sosyal durumlarının iyileştirilmesi ve maaşlarına zam yapılması çağrısında bulunmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.