Tunus'ta Cumhurbaşkanlığı Seçimi

Tunus'ta Cumhurbaşkanlığı Seçimi
Halk Cephesi yetkililerinden Cemmur:

TUNUS (AA) - Tunus'ta sosyalist çizgideki Halk Cephesi yetkililerinden Muhammed el-Cemmur, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda, adaylardan Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Merzuki'yi desteklemeyeceklerini belirtti.

Cemmur AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda, Merzuki'yi desteklemeyeceğiz. Ancak bu, Nida Tunus Partisi Genel Başkanı El-Baci Kaid es-Sibsi'yi destekleme kararı aldığımız anlamına da gelmez" dedi.

Halk Cephesi'nin henüz seçimlerdeki tutumunu belirlemediğini ifade eden Cemmur, "Merkez Karar Yürütme Kurulu yakında toplanacak. Toplantıda sonuçlar göz önünde bulundurularak bir değerlendirme yapılacak ve ülkenin maslahatına olan bir karar alınacak" diye konuştu.

İkinci oturumda Merzuki'yi desteklememe nedenlerine değinmeyen Cemmur, Halk Cephesi lideri Hamma Hammami'nin, Merzuki ve Sibsi'nin aksine diğer partilerden destek almadan ulaştığı sonucu "olumlu" olarak nitelendirdi.

Seçimin aralık ayında düzenlenmesi öngörülen ikinci turunda, oyların yüzde 42'sini alan Sibsi ile yüzde 34 oy alan Merzuki'nin yarışacağı öngörülüyor. Söz konusu iki adayı yüzde 9 oy alan sosyalist çizgideki Halk Cephesi lideri Hammami izliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.