Tunus'ta Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru

Tunus'ta Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru
Cumhuriyet İçin Konferans Partisi, cumhurbaşkanlığına aday olması durumunda Cumhurbaşkanı Merzuki'yi önereceklerini açıkladı

TUNUS (AA) - Tunus'ta Cumhuriyet İçin Konferans Partisi, cumhurbaşkanlığına yeniden aday olması durumunda Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Merzuki'yi önereceklerini bildirdi.

Parti Genel Sekreteri İmad ed-Daymi, başkent Tunus'ta düzenlenlediği basın toplantısında, yurt içi ve yurt dışında genel seçimler için 33 seçim listesinin hazırlandığını belirtti.

"Merzuki'nin cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylığı, ülkenin siyasi istikrarı ve konumu için gerçek bir güvencedir" diyen Daymi, "partisinin, zayıf olduğu" iddialarının aksine, gelecek seçimlerde gücünü göstereceğini dile getirdi. 

Tunus Cumhurbaşkanı Merzuki'nin 2001'de kurduğu Cumhuriyet İçin Konferans Partisi, 2011 Ulusal Kurucu Meclisi seçimlerinde ülkedeki ikinci parti olmuştu.

Tunus Ulusal Kurucu Meclisi, cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunun 23 Kasım, ikinci turunun ise 31 Aralık'ta yapılmasını kararlaştırmıştı. Meclis, milletvekili seçimleri tarihini de 26 Ekim olarak belirlemişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.