Tunus'ta Mısır rejimi karşıtı gösteri

Tunus'ta Mısır rejimi karşıtı gösteri
TUNUS (AA) - Tunus'ta, Sisi rejimine karşı Mısır'daki protestoculara destek eylemi yapıldı. Mısır'daki 25 Nisan Sina'nın kurtuluş günü sebebiyle düzenlenen...

TUNUS (AA) - Tunus'ta, Sisi rejimine karşı Mısır'daki protestoculara destek eylemi yapıldı.

Mısır'daki 25 Nisan Sina'nın kurtuluş günü sebebiyle düzenlenen protestolarla eşzamanlı olarak gösteri düzenleyen Tunuslu bir grup, Mısır Büyükelçiliği önünde Sisi rejimi aleyhinde ellerinde pankartlarla sloganlar attı.

Tunus Öğrenci Birliği Dış İlişkiler Sorumlusu Safa Dridi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Mısır'daki kardeşlerimizi desteklemek amacıyla buraya geldik. Burada askeri rejimin demokrasiye yaptığı darbeyi reddediyoruz. Sisi'nin yapmış olduklarını kabul etmiyoruz. Mısır'ın yasallığına yeniden dönmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

Protestoculardan Ali Kuneys ise "Mısır'daki askeri rejime karşı olduğumuzu ve ülkede bulunan tüm tutuklularla dayanışma halinde olduğumuzu bildirmek için burada toplandık" dedi.

Vesim es-Sebii de "İnternet üzerinden Mısır'daki halk hareketini takip ediyoruz. Tunus'ta var olan Mısır'daki rejimin temsilciliği önüne gelerek rejimi protesto ettiğimizi bildirmek istedik" şeklinde konuştu.

Tunus'ta Mısır rejimi karşıtı gösteri

Tunus'ta Mısır rejimi karşıtı gösteri

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.