Tunus'ta Nahda Hareketi genel kongresi

Tunus'ta Nahda Hareketi genel kongresi
Tunus Nahda Hareketi Partisi 20-22 Mayıs'ta genel kongresini yapacak

TUNUS (AA) - Tunus'ta Nahda Hareketi Partisi'nin 20 ile 22 Mayıs günleri arasında 10'uncu genel kongresini yapacağı bildirildi.

Başkent Tunus'ta toplanan 42'nci dönem Nahda Hareketi Şura Konseyi toplantısı sonrasında yapılan açıklamada 20 ile 22 Mayıs günleri arasında partinin 10'uncu genel kongresinin yapılacağı kaydedildi.

Söz konusu kararın 10'uncu genel kongresi için maddi ve içerik yönüyle tüm hazırlıkların tamamlanmış olduğunun tespiti üzerine alındığı belirtildi.

Hareketin son dönemde yerel, bölgesel ve sektörel olmak üzere toplam 328 toplantı gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada, göstermiş oldukları büyük çabadan dolayı tüm kadrolara teşekkür edildi.

- Serbest kalan siyasi tutukluların taleplerine destek

Ayrıca açıklamada, son günlerde 14 Ocak 2011 Devrimi sonrasında genel afla serbest kalan tüm siyasi tutukluların isteklerinin desteklendiği ve yetkili makamlara konuyla ilgili sorunların çözülmesi için hızlı hareket edilmesi çağrısı yapıldı.

Terörle Mücadele Fonuna maddi destek talebinin yapıldığı açıklamada Bingirdan olaylarında güvenlik güçleriyle ortak hareket eden tüm Tunus vatandaşlarına da teşekkür edildi.

Hareketin Lideri Raşid Gannuşi geçtiğimiz Şubat sonunda Safaks kentinde düzenlediği toplantıda önümüzdeki bahar bitmeden Nahda Hareketi'nin genel kongresinin yapılacağını ve kongrede hareketin gidişatı, yapılanması, düşünce içeriği, liderin ve danışma kurulunun seçimi ile isim değişikliği gibi önemli konuların ele alınıp onaylanacağını dile getirmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.