Tunus'ta ulusal uzlaşı çabaları

Tunus'ta ulusal uzlaşı çabaları
Tunus'ta Bin Ali'nin damadı hükümetle ekonomik uzlaşı anlaşması imzaladı

TUNUS (AA) - Tunus'ta devrik Cumhurbaşkanı Zeynelabidin Bin Ali'nin damadı Selim Şebub'un hükümetle ekonomik uzlaşı anlaşması imzaladığı bildirildi.

Anayasal bir kurum olan Hakikat ve Onur Heyeti Basın Sorumlusu Seyf Sudani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bin Ali'nin damadı Şebub'un heyetin başkentteki merkezine gelerek yetkililerle uzlaşı anlaşması imzaladığını söyledi.

Sudani, söz konusu anlaşmaya göre Şebub'un haksız kazançla elde ettiği tespit edilen mal varlıklarını devlete geri iade etmesi karşılığında Hakikat ve Onur Heyeti tarafından açılan 12 mahkeme davasından vazgeçileceğini kaydetti.

Tunus'ta 14 Ocak Devrimi sonrasında düzenlenen Geçiş Süreci Adalet Kanunu gereği Hakikat ve Onur Heyeti mali yolsuzluk davalarına ilişkin konularda tahkim ve uzlaşı yetkilerine sahip.

Geçen ayın ortalarında ulusal uzlaşı konuları ülkenin en önemli gündemi olarak kamuoyunda yer almıştı. Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi ve Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi toplumsal uzlaşının ivedilikle yapılması gerektiği konusunda açıklamalarda bulunmuştu.

Son olarak Gannuşi, toplumsal uzlaşıya dair yaptığı açıklamalarında, ülkenin muallakta olan konuları bir an önce sonlandırması ve yolsuzluk davaları başta olmak üzere geçmişten kalan sorunları sonuca bağlamasının zorunlu olduğu konusunu sık sık dile getirmişti.

Bin Ali'nin eski karısından olan kızıyla evli olan Selim Şebub, devrim sonrasında ülkeden ayrılmış ancak daha sonra 2014 yılında ülkeye geri dönmüştü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.