Tunus'ta Yolsuzlukla Mücadele

Tunus'ta Yolsuzlukla Mücadele
"Yolsuzluk ve para aklama" suçlamasıyla gözaltına alınan televizyon sunucusu Vafi hakkında savcılık tutuklama talep etti

TUNUS (AA) - Tunus'ta "yolsuzluk ve para aklama" suçlamasıyla gözaltına alınan televizyon sunucusu Samir el-Vafi'nin tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildiği bildirildi.

Mali Suçlar Savcılığı Sözcüsü Süfyan Süleyti, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yolsuzluk ve para aklama suçlarından gözaltına alınan sunucu Samir el-Vafi'nin hakkında savcılık tarafından talep edilen soruşturma Ulusal Muhafızlık tarafından tamamlandı. Zanlı tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi." dedi.

Tunus yerel basınında, savcılığın güvenlik birimlerinden Tunus Ulusal Televizyonunda televizyon programı sunuculuğu yapan Vafi'nin gözaltına alınmasını talep ettiği yönünde haberler yer almıştı.

- Mayıs ayında başlatılan operasyon

Tunus'ta geçen ay başlatılan operasyonda yolsuzluk, kaçakçılık ve devlet güvenliğini tehdit suçlamaları yöneltilen bazı iş adamları gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasında iş dünyasında tanınan Şefik Ceraya, Necib bin İsmail gibi isimlerin yanında gümrük memuru Rıza el-İyari ve 2014'teki cumhurbaşkanı seçimlerinde aday olan Yasin Şennufi de bulunuyor.

Başbakan Yusuf Şahid, yolsuzluk operasyonuna ilişkin haberlerin basına yansımasının ardından yaptığı açıklamada, "Yolsuzlukla mücadeleden başka seçenek yok. Ya yolsuzluk ya devlet. Ya yolsuzluk ya da Tunus. Ben de tüm Tunuslular gibi devleti ve Tunus'u seçiyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Konuya ilişkin gelişmeler, Tunus'un devrik lideri Zeynel Abidin bin Ali'nin kayınbiraderi İmad Trablusi'nin Anayasal Hakikat ve Haysiyet Komisyonuna verdiği görüntülü ifadelerin televizyon kanallarında yayınlanmasıyla başladı.

Trablusi ifadelerinde, "gümrük memurlarına rüşvet vermek suretiyle muz ticaretinde nasıl tekel oluşturduklarını ve haksız kazanç sağladıklarını" itiraf etmişti. Gündeme oturan açıklamaların ardından hükümetin harekete geçmesi siyasi partiler tarafından da desteklenmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.