Tunus'taki saldırı

Tunus'taki saldırı
Tunus Başbakanı Sıyd:- "Biz bir savaş kazandık, ancak teröre karşı devam eden savaşı henüz kazanamadık"- "Her türlü gelişmeye karşı hazırlıklıyız ve bu, teröristlere Tunus'un kolay bir ülke olmadığının mesajıdır"

TUNUS (AA) - Tunus Başbakanı El-Habib es-Sıyd, Libya sınırında yer alan Medenin iline bağlı Bingirdan ilçesindeki askeri hedeflere düzenlenen saldırıyla ilgili olarak "Biz bir savaş kazandık, ancak teröre karşı devam eden savaşı henüz kazanamadık" dedi.

Olağanüstü toplanan Bakanlar Kurulunun ardından başkent Tunus'taki Kartaca Sarayı'nda basın toplantısı düzenleyen Sıyd, "Biz bir savaş kazandık, ancak teröre karşı devam eden savaşı henüz kazanamadık. Her türlü gelişmeye karşı hazırlıklıyız ve bu, teröristlere Tunus'un kolay bir ülke olmadığının mesajıdır. Saldırıdaki kayıplarımıza rağmen bu olayın bize olumlu yansımaları oldu" ifadelerini kullandı.

Saldırıyı gerçekleştiren 50 civarındaki teröristin çoğunun Tunuslu olduğunu bildiren Sıyd, dört Tunuslu teröristin cesedinin teşhis edildiğini, diğerlerinin kimlik tespiti için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Sıyd, saldırganlar arasında yabancıların da olabileceğini kaydetti.

Tunus Başbakanı'nın verdiği bilgiye göre Bingirdan'da iki askeri bölgeye düzenlenen dünkü saldırıda 36 terörist öldürülüp 7'si esir alındı, 12 güvenlik görevlisi ile 7 sivil hayatını kaybetti. Sıyd, yakalanan teröristlerden alınan bilgiler doğrultusunda da çeşitli silahlar, bir otobüs ve üç silah deposunun ele geçirildiğini aktardı.

Başbakan ayrıca şubat ayı içinde 49 teröristin öldürüldüğünü, 31'inin gözaltına alındığını bildirdi.

Tunus'ta yabancı ülkelerin askeri varlığına kesinlikle karşı olduklarını vurgulayan Sıyd, "Tunus bağımsız bir ülkedir ve yabancı güçler buraya kesinlikle giremez, ancak bize yardım etmenin dolaylı yolları vardır" diye konuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.