Tüp bebek gebeliği

Tüp bebek gebeliği
Tüp Bebek Üreme İmmünolojisi ve Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Erden:- "NGS testinde normal, sağlıklı bir embriyo bulduğunuz zaman gebelik şansı neyse 2 misli artıyor. Yüzde 40'sa şansınız yüzde 80'e çıkıyor"

İSTANBUL (AA) - Tüp Bebek Üreme İmmünolojisi ve Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Halit Fırat Erden, "NGS testinde normal sağlıklı bir embriyo bulunduğunuz zaman gebelik şansı neyse 2 misli artıyor. Yüzde 40'sa şansınız yüzde 80'e çıkıyor" dedi.Genetiks Laboratuvarlarında yapılan toplantıda NGS (Next Generation Sequencing) yöntemini tanıtan Erden, genetik taramadaki yeni gelişmeler sayesinde bir embriyonun bütün çiftlerin kromozonları hakkında bilgi sahibi olabildiklerini anlattı.NGS testinin, sorunu tespit etmede kendilerine yardımcı olduğunu, çocuk sahibi olmak isteyen kişilerdeki sorunun ne olduğunu yapılan testle anladıklarını aktaran Erden, şunları kaydetti:"Genelde uygulanan yöntemlerde embriyonun yalnızca şekline bakıp transfer ediliyordu. Gebe kalmayan kişiler de 'embriyo verdiniz gebe kalamadım' dediğinde cevap verecek durumda olamıyordum. NGS testini hastalarıma öneriyorum, testle gebelik şansı artıyor. Normal, sağlıklı bir embriyo bulduğunuz zaman gebelik şansı neyse 2 misli artıyor. Yüzde 40'sa şansınız yüzde 80'e çıkıyor. Yüzde 30'sa yüzde 60'a çıkıyor." Daha sonra Erden ve ekibi, tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olan hastalarıyla fotoğraf çektirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.