Turan: PKK için çemberin daraldığını görüyoruz

Turan: PKK için çemberin daraldığını görüyoruz
AK Parti Grup Başkanvekili Turan, PKK için çemberin daraldığını, özellikle PKK'nın üst düzey sorumlusu Fehman Hüseyin'in öldürülmesi ile çemberin daha da daraldığını gösterdiğini söyledi

 AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Çemberin PKK için daraldığını görüyoruz. Özellikle de terör örgütü PKK'nın üst düzey sorumlularından 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin'in, terörist başının öldürülmesi artık çemberin daha da daraldığını gösteriyor." dedi.

Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin son dönemdeki en büyük mücadelesinin terörle olduğuna dikkati çekti.

Terörün, Türkiye'nin değil dünyanın meselesi olduğuna işaret eden Turan, "Medine'den Avrupa'ya, Ortadoğu'dan ülkemize kadar çok değişik yerlerde benzer patlamaların, eylemlerin olduğunu bizler de görüyoruz, çok büyük bedel ödüyoruz. Ancak bedeli ne olursa olsun bu kararlığımızdan asla vazgeçmeyeceğiz." diye konuştu.

Turan, milletin hangi konularda dik duracağını, tavır ortaya koyacağını çok iyi bildiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla kim ne yaparsa yapsın askerimizin, polisimizin, siyasi irademizin, milletimizin tümünün duruşu nettir ve kararlığımız asla tartışılmazdır. Gördüğünüz gibi son dönemde örgüt çok büyük bedel ödüyor. 7 binden fazla teröristin 6 ay içinde ölmüş olması bir sonuçtur. Onun ötesinde çemberin PKK için daraldığını görüyoruz. Özellikle de terör örgütü PKK'nın üst düzey sorumlularından 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin'in, terörist başının öldürülmesi artık çemberin daha da daraldığını gösteriyor. Ümit ediyorum bu bedel onlar için daha da ağır olacak. Bu milletin kararlılığı, güvenlik güçlerimizin kararlılığı daha büyük bedel ödetmeye açık hale getirecek onları. İstiyoruz ki bu konuda ders alıp, bir an önce yanlıştan vazgeçsinler ve bizim güvenlik güçlerimize teslim olsunlar."

"Akıllarını başlarına alsınlar, gelip teslim olsunlar"
Ülkede hiç kimsenin kanının akmamasını istediklerini ifade eden Turan, şunları kaydetti:

"Teröristin de annesi ve babası var. İstiyoruz ki askerimizin karşısında bunlar teslim olsunlar, adalete teslim olsunlar ve bu ülkenin gündeminden terörle ilgili sıkıntılarımız kalksın istiyoruz. Ya ölecekler ya yok olacaklar. Akıllarını başlarına alsınlar, gelip teslim olsunlar ve bu çemberin daraldığını görsünler artık. Lider kadrosunda olan, en yüksek ikinci adam bile bu konuda bedel ödüyorsa, ölüyorsa artık hiç kimsenin kurtuluşu yoktur. O yüzden herkes aynaya baksın ve tedbirini alsın. Askerimiz, polisimiz, korucumuz, siyasi irade ve istihbaratımız o kadar hiyerarşik yapı içinde uyumlu çalışıyor ki bu uyum çok önemli sonuçlar ortaya koyuyor. Bu uyum çok önemli sonuçlar ortaya koyuyor. Bu uyum belki çok iyi olmasa bu sonuçlar da ortaya çıkmaz diye düşünüyoruz. Bu uyumun varlığı çok büyük bedeller ödetecek örgüte. Bu son adımlar bunu gösteriyor."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.