Uğur Özteke

Uğur Özteke

Turgay Bilge ve diğer bir mesele

Turgay Bilge ve diğer bir mesele

Pazartesi akşamı şu an itibari ile CHP’nin ilk ve tek “milletvekili aday adayı Turgay Bilge” ile birlikte yemekte idik.

Vav Et Lokantası’ndaki yemekte bizimle birlikte Seyit Küçükbezirci, Metin Temiz, Mustafa Yenikaynak, Erhan Dargeçit, Yasin Duysak, M. Ali Köseoğlu, Yasin Duysak, Hasan Ayhan ve Bedrettin Yalçın’da vardı.

Bu arada restorana girer girmez yine Mustafa Özdemir ile karşılaştık. MEHİR Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir Bey’e daha bir hafta, on gün önce “Abi yeter artık. Allah aşkına ne olur seninle 15 gün görüşmeyelim” demiştim. Ama yine olmadı. Gittik taa Meram Yaka’daki bir restorana orada da Mustafa Özdemir. İşin şakası bir yana Mustafa abimiz de kendi masasında üst düzey yöneticilerimiz Tuncay Lamcı ve adaşı Mustafa Özdemir ile yemekte idi.

Neyse biz değerli kardeşimiz Turgay Bilge’nin masasına geçtik ve başladık sohbete.

Sohbet sırasında da bol bol da şehrin yakın zamanının yaşayan tarihi Seyit abimizin hatıralarını dinledik.

Turgay Bilge’den önce gazeteci olarak rahmetli babası Turan Bilge’yi tanırız. Gerçi yine rahmetli dedesi Arif Bilge ise Konya’nın 80 yıl öncesinin efsane eğitimcisi Ticaret Lisesi mezunlarının yakından tanıdığı Heredot Arif idi.

Rahmetli öyle güçlü bir eğitimci imiş ki Lise 2’de öğrencilerine Deniz Ticaret Hukuku’nu ezberletirmiş. Gerisini varın siz düşünün, o dönemlerdeki Ticaret Lisesi mezunlarının değerini…

Ve zaman içerisinde rahmetli Arif Bilge ismi cadde ve sokaklardan, belediye tesislerine kadar verilmiş ve bugün bu isim belediyelerimiz tarafından hâla yaşatılmaktadır.   

Turgay’ın babası rahmetli Turan Bilge ise Belediye’den meclise giden bir Konya beyefendisi idi. Bu siyaset çamurunda bu kadar temiz, bu kadar titiz ve de bu kadar dürüst az olunurdu. Rahmetli hep “Allah bana devletin 1 kuruşunu nasip etmesin” diye dua edermiş. Yine Turgay’ın anlattığına göre babası milletvekili iken o dönemlerde ticaret yapan aile Turan Bey’e Konya’dan harçlık gönderirmiş.

O dönemlerden Turgay’a da bu ailenin asilliği işlemiş. Her yerde her zaman olduğu gibi baba vekil oğulda avukatlık yaparken resmi kurum ve kuruluşlardan bir arda Turgay’a avukatlık teklifleri yağmaya başlamış ve bugün Turgay Bilge gururla şunu ifade ediyordu ki, “O günlerde bana gelen hiçbir iş teklifini kabul etmedim”…

Hukukçu, fotoğraf sanatçısı, bilişimci, Türkiye’nin 1 numaralı kimliğine sahip arabulucu Turgay Bilge şimdi CHP’den milletvekili aday adayı.

Genç kardeşim Turgay’ı bu yürekliliğinden dolayı kutluyorum. Çünkü CHP Konya’da benim duyduğum en az 10 aday daha var. Ama hâla hiç biri “Ben aday adayıyım” demiyor. 

Böylesine asil bir ailenin evladının Konya siyasetine çok şey katacağına da inanıyorum. Allah kendisi ailesi ve Konya için ne hayırlı ise onu nasip etsin.

BİR İŞ ADAMIMIZIN ANLATTIKLARI

Bu şehirde sevilen sayılan ve görev aldığı STK’larda da çalışkanlığı ile ön plana çıkan bir işadamımız Pazartesi günü öğle saatlere doğru bizi aradı. Çok üzgün ve sıkıntı idi.

İzninizle önce iş adamımızın anlattıklarını bire bir sizlerle paylaşmaya çalışayım;

“Pazar günü saat 10 sularında ailemle birlikte Real kavşağına giriyordum. Önümde de bir araç kavşaktaki geçiş üstünlüğüne uygun olarak kavşağa girdi. O anda kavşakta geçiş üstünlüğü kuralına uygun girmeyen bir otomobil de kavşağa girdi. İleride iki araç da durdu. O kurala uygun olarak girmeyen sivil plakalı otomobilden güneş gözlüklü resmi polis üniformalı bir kişi indi. Bir anda etraftan da sivil ellerinde telsizli polisler geliverdi. Genç bir anda alaşağı edilecekti.

Yanımda ailem olduğu halde dayanamadım. Ve ben de aracımdan inerek duruma müdahale etmek istedim. Bu kez polisler bana çıkıştılar “Sen tahrik gücü müsün?” demeye başladılar. Oysa ailem yanımda idi ve sadece önümde cereyan eden bir kuralsızlığa şahit olmuştum. O anda da gencin haksız yere haklanmasına vicdanen rahatsız olmuştum. Orada bulunmamın tek sebebi de buydu.

Mutlaka o kavşaktaki MOBESE’lerde her şey kayıtlıdır.

Uğur abi tek isteğim Konya’da görevi kimliği ne olursa olsun insanların kırmızı ışık ve kavşak kurallarına uyması.

Benim plakamdan sicilimize kadar her şeyi de polis arkadaşlar çıkartmışlardır. Ama olay ortada” diyordu.

Durum bundan ibaret.

Hatta iş adamımız isminin de yazılmasını istedi. Ama bunlara gerek yok. Zaten böyle kuralsız bir durum var ise polis de kendi içinde bu işleri herkesten daha iyi kontrol ediyor.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Başkalarını düşünmekten kendini unutanlarız

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Kurallara uyarken bile saygıyı unutmadığımız zaman ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR