Turgay Şeren son yolculuğuna uğurlandı

Turgay Şeren son yolculuğuna uğurlandı
Hayatını kaybeden A Milli Futbol Takımı'nın ve Galatasaray'ın efsane kalecisi Turgay Şeren, son yolculuğuna uğurlandı

Hayatını kaybeden, A Milli Futbol Takımı ve Galatasaray'ın efsane kalecisi Turgay Şeren için Galatasaray Yardımlaşma Vakfı ve Türk Telekom Arena'da birer tören düzenlendi.

Merhum Turgay Şeren için ilk tören, son yıllarını geçirdiği Galatasaray Yardımlaşma Vakfında yapıldı. Buradaki törene, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, ikinci başkan Cengiz Özyalçın, yönetim kurulu üyeleri, vakıf personeli ve sakinleri katıldı.

Buradaki törende konuşan Vali Şahin, Türk sporu ve Galatasaray'ın önemli bir değeri kaybettiğini belirterek, üzüntüsünü dile getirdi.

Kulüp başkanı Özbek de acı bir gün yaşadıklarını vurgulayarak, "Bugün Türk sporu ve Galatasaray'ın en acılı günlerinden biri. Değerli bir ağabeyimizi kaybettik. Herkese örnek bir kişilikti. Allah mekanını cennet eylesin." diye konuştu.

Türk Telekom Arena'da tören
Merhum Turgay Şeren için ikinci tören Türk Telekom Arena'da gerçekleştirildi.

Stattaki batı lounge bölümünde gerçekleştirilen törene Turgay Şeren'in ailesi, Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, yönetim kurulu ve kulüp üyeleri, Galatasaray Futbol Takımı teknik heyeti ve oyuncuları, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile bazı siyasetçiler katıldı.

Buradaki törende konuşan Özbek, şunları kaydetti:

"Önümüzde oynayacağımız sezona 'Turgay Şeren Futbol Sezonu' isminin verilmesini teklif ettik. Türkiye Futbol Federasyonu ile yaptığımız görüşmelerde, yönetim kurulunun bu konuyu gelecek hafta yapılacak toplantıda gündeme alacağını söylediler. Turgay Şeren, Türk futboluna verdiği hizmetle bunu çoktan hak etmiştir. Nur içinde yat Turgay abi, seni hiç unutmayacağız."

Turgay Şeren'in oğlu Emre Şeren ise Atatürk'ün, babasına Türkay ismini verdiğine dikkati çekerek, "Atatürk babam için, dedeme 'bunu lider olarak yetiştireceksin, adı da Türkay olacak.' demişti. Babam bu isme layık oldu diye düşünüyorum. Onun ardından söylenenler bizim için gurur verici. Babam hayatını Galatasaray'a adadı. Cennette Berlin Panteri'ne ihtiyaç varmış, efsaneler tekrardan buluştu." ifadelerini kullandı.

"Türk sporunda bıraktığı izleri ve mirası yaşatacağız"
Şeren'in Teşvikiye Camisi'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazına ailesi, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılı kulübün yönetim kurulu üyeleri, Eski Galatasaray Kulübü Başkanı Faruk Süren, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, iş, siyaset, spor ve sanat dünyasından isimler katıldı.

Bakan Kılıç, Turgay Şeren'in oğlu Emre Şeren'e başsağlığı diledi ve merhum Şeren'in naaşının başında dua etti.

Cenaze namazı öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan Kılıç, spor camiasına başsağlığı dileyerek, "Türk sporunda bıraktığı izleri ve mirası yaşatacağız. Spor yaşamı boyunca ortaya koymuş olduğu duruş ve centilmenlikten dolayı kendisini rahmetle anıyorum. Tüm spor camiasının tekrar başı sağ olsun." diye konuştu.

Turgay Şeren'in tabutu Türk bayrağı ve Galatasaray bayrağı ile sarılırken, tabutun üstüne Vefaspor atkısı da koyuldu.

Cenaze namazının ardından Turgay Şeren'in naaşı omuzlara alınarak alkışlar arasında cenaze aracına bindirildi. Şeren'in naaşı Zincirlikuyu Mezarlığı'nda dualar arasında toprağa verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.