Uğur Özteke

Uğur Özteke

TURİSTLER BUNLARI ÇEKİYORMUŞ…

TURİSTLER BUNLARI ÇEKİYORMUŞ…

Biz şehrimizi çok seviyoruz. Şehrimizin sevdalıyız. Şehri yönetenleri de seviyoruz.

Evet zaman zaman bizde onlara sitem ediyoruz. Okurlarımız vatandaşlar, dahası yöneticilerin mensubu bulunduğu partililer bile kendilerine kızıyorlar.

Yani her şey eksiksiz, hatasız, kusursuz olmadığı gibi fevkalade de değil.

Olabilir. Ya da olaylar ya da görüntüler sadece bizim penceremizden bakıldığı gibi olmayabilir. Çünkü yöneticiler görevlerini yaparlarken, bizim bilmediğimiz işlerin bir de perde arkası planlaması oluyor.

Mesela bizlerin yani her Konyalının olduğu gibi bizim de evlerimizde en az bir bisiklet olduğu için Büyükşehir’in hizmete soktuğu akıllı bisikletleri kullanmıyoruz. Şahsen ben hiç kullanmadım.

Ama çok yerde gördüm. Özellikle Meram Yeni Yol bölgesinde, Yaka’da üniversite öğrencileri,  kızlar, erkekler toplu halde bisikletleri kullanıyorlar. Dahası bazen işi abartıyorlar beşi altısı yan yana ana yolda bisiklet sürüp trafiği de engelliyorlar.

Ama sonuçta şehir merkezinde 40 ayrı noktada 500 akıllı bisiklet sokaklarımızda caddelerde kullanılıyor. Pazar günü gazetemize şehrin çok başarılı ve değerli bir bürokratı gelmişti. Kendisi ile sohbet ederken müdürümüz bu konularda benim de hassasiyetime inandığı için sohbetin bir bölümünde

“Uğur abi o kadar üzgünüm ki. Geçen gün dikkatimi çekti. İki yabancı bizim akıllı bisikletlere binmek istediler. Baktım onları izledim. Şerafettin Camii’nin oradaki tüm bisikletlerin o kartın kullanıldığı yerler kırıktı binemediler. Sonra bir de ben baktım. Valiliğin oradaki bisikletlerinde hepsi kırıktı. Bunları nasıl kırıyorlar? Nasıl zarar veriyoruz? Anlayamıyorum” diyordu.

Şunu bir kez daha gördük ki bu şehre sadece yönetenlerimiz değil bizler yani yönetilenler de büyük zararlar veriyorlar. Ama bilerek ama bilmeyerek.

Düşünsenize iki yabancı turist bu şehre gelecek. Bisiklete binmek isteyecekler. 20 tanesine bakacaklar hepsi bozuk ya da kırık veya zarar verilmiş vaziyette.

Hocamı dinlerken empati yaptım.

Aynı durumda Amsterdam’da kendim karşılaşsaydım. Onların bir de fotoğrafını çekerdim. Sosyal medyada paylaşırdım. Gelir gazetemde yazardım. Çıktığım televizyon programlarında defalarca bu durumu anlatırdım.

Yazık çok yazık.

Onlar niye aynısını yapmasınlar?

Yaptıkları zaman da onlar Türkiye düşmanı mı olmuş oluyorlar?

BUYURUN ÇOK ACI BİR

DURUM DAHA…

Bakın aşağıdaki görüntüler ve bilgi notu bize geçtiğimiz hafta yine bir okurumuzdan geldi.

İzninizle önce fotoğrafları ve bilgi notunu sizlerle paylaşalım.

cop-1.jpgcop-2.jpgfoto-3-214.jpg

“Uğur Abi,

Gece 23.00, 24.00, 17.00, 17.30, 02.30 gibi küçük çöp arabaları geliyor. Büyük çöp arabasına boşaltma işlemi yapıyorlar. Benim ev parkın karşısında demir yoluna paralel, yaklaşık her gün görüyorum. Bölge Bera Otel’in bulunduğu yer. Birkaç kez bizzat gördüm. Şehirde dolaşan yabancılar herhalde turist olabilir ilgiyle bu durumu seyrettiler. Biri de fotoğraf çekti.”….

…………..

Bunu bizimle paylaşan dostumuz abimiz Osman Bey’e çok çok teşekkür ediyorum.

Yöneticilerimize de bu durumun düzeltilmesi için ricada bulunuyoruz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Herhangi bir genç yaşından dolayı bir ihtiyara hürmet ederse Cenab-ı Hak da o gence yaşlılığında hizmet edecek kimseler verir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yeni adı EDS olan TEDES'in bulunduğu bölgelerde hız sınırı aşmakta ısrarcı olmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR