Turizm Fakültesi gözde fakülteler arasında

Turizm Fakültesi gözde fakülteler arasında
Anatolia Turizm Akademisi’nce 2016 yılı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Merkezi Yerleştirme Sonuçlarına göre, TM1 puan türünde turizm lisans programlarına en yüksek puanla öğrenci kabul eden fakülte ve bölümler belirlendi.

Sonuçlara göre, Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi bünyesinde bulunan Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği bölümü, en yüksek puanla öğrenci kabul eden bölüm oldu. 
Turizm Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Abdullah Karaman, yaptığı açıklamada, fakülte bünyesinde bulunan Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği bölümünün, Akademik Turizm Bülteni'nde belirtildiği üzere Türkiye'deki turizm fakültelerinde TM1 puan türünde en yüksek puanla öğrenci kabul eden bölümlerin ilk beş sıralamasında birinci sırada yer aldığını söyledi. Selçuk Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilere teşekkür eden Doç. Dr. Karaman, “2016 Yılı ÖSYS Merkezi Yerleştirme Sonuçlarına göre, 77 ayrı üniversitede 196 adet turizm lisans programı öğrenci kabul etti. Bu 196 programın, 119’u fakülteler, 77’si yüksekokullar altında bulunuyor. Bu programlar kapsamında açılan 11 bin 45 kişilik kontenjanın, 10 bin 418’ine öğrenci yerleştirildi” ifadelerini kullandı.
Puan türlerine göre en yüksek puanla öğrenci kabul eden bölümlere ait bilgiler şu şekilde: Selçuk Üniversitesi - Turizm Fakültesi - Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği (400,27 puan). Akdeniz Üniversitesi - Turizm Fakültesi - Turizm İşletmeciliği -İngilizce- (381,24 puan). Yeditepe Üniversitesi - Ticari Bilimler Fakültesi - Turizm ve Otel İşletmeciliği -İngilizce- (380,06 puan). İstanbul Ticaret Üniversitesi - İşletme Fakültesi - Turizm ve Otel Yöneticiliği- (378,38 puan). Uluslararası Antalya Üniversitesi - Turizm Fakültesi - Turizm ve Otel İşletmeciliği -İngilizce- (376,02 puan).

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.