Turizm Haftası

Turizm Haftası
Edirne'de etkinlik düzenlendi

EDİRNE (AA) - Edirne'de, Turizm Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi.

Bürokrat, öğrenci ve vatandaşlar, 25 Kasım Stadyumu önünde bir araya gelerek, Edirne Belediye Bandosu'nun çaldığı marşlar eşliğinde Saraçlar Caddesi'ne yürüdü.

Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mutfak Bölümü öğrencilerinin özel kıyafetleriyle katıldığı kortejde yürüyen öğrenciler, ellerinde "Turisti aldatan ülkesini aldatır", "Turiste saygı varsa, turizmde kaygı yoktur", " Turizm yolu, barış ve kalkınma yolu", "Turizm ülkeyi kalkındırır", "Güneşin batışı Meriç Köprüsü'nden izlenir" ve "Tarih, doğa, deniz, işte bizim Edirnemiz" yazılı pankartlarla Atatürk Anıtı'nın önüne geldi. Burada saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

Edirne Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin medeniyetin beşiğinde bulunan bir coğrafyaya sahip olduğunu belirterek, kentin birçok kültüre ev sahipliği yaptığını söyledi.

Özcan, "Anıt şehir Edirne, kuruluşundan beri kadim birçok kültüre, 1361 sonrasında ise Türk kültürüne yüzlerce yıl merkez olmuştur. Edirne başta UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesi'ne dahil edilen Selimiye Camisi Külliyesi olmak üzere Tük mimarisinin şaheserlerine ev sahipliği yapan bir açık hava müzesi görünümüne kavuşmuştur" diye konuştu.

Daha sonra Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi folklor gösterisi sundu.

Turizm Haftası

Turizm Haftası

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.