Turizm Haftası

Turizm Haftası
Kayseri Valisi Düzgün, Turizm Haftası kutlamaları kapsamında peri bacaları ve bez bebekleriyle ünlü Yeşilhisar ilçesi Soğanlı Ören Yerinde düzenlenen törene katıldı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Turizm Haftası kutlamaları kapsamında peri bacaları ve bez bebekleriyle ünlü Yeşilhisar ilçesi Soğanlı Ören Yerinde düzenlenen törene katıldı.

Düzgün, Valilikten yapılan yazılı açıklamada, tören alanında yaptığı konuşmada, Turizm Haftası kutlamalarının göreve başladığı ilk yıl Selçuklu eseri olan ve bugün Selçuklu Medeniyetleri Müzesi olarak kullanılan Gevher Nesibe Medresesi’nde, geçen yıl 800 yıldır ayakta kalan yine Selçuklu eseri Hunat Hatun Kültür ve Sanat Merkezi’nde kutlandığını hatırlatarak, bu yıl da yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Soğanlı’ya taşınarak önemli turizm merkezlerinin tanıtımına katkı sağlandığını belirtti.

Soğanlı Ören Yeri'nin peribacaları, kaya yerleşkeleri, el yapımı bebekleri ile doğa ve kültür turizminin önemli cazibe merkezlerinden biri olduğunu belirten Vali Düzgün, Türkiye'nin dünyanın en çok turist gelen 6-7 ülkesi arasında yer aldığını ve Kayseri'nin de bu turizm pastasından hak ettiği yeri almasına yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Kültür, doğa, kış turizmi ve alternatif turizm seçenekleri açısından Kayseri’nin önemli imkanları bulunduğunu aktaran Düzgün, bu imkanların gerek yurtiçi gerekse de yurt dışından tanıtımının yapılmasının önemine değindi.

Bu tarz programların, kültür ve turizm merkezlerinde gerçekleştirilmesinin tanıtım açısından önemli olduğunu ifade eden Düzgün, Kapadokya’ya yılda 2 milyon turistin geldiğini ve bu turistlerin çoğunun Kayseri’ye uğramadan ülkelerine döndüklerini kaydetti.

Kapodakya ya gelen turistlerin, Kayseri ve ilçelerine de aynı ilgiyi göstermeleri ve oraları ziyaret etmeleri için bir takım çalışmalar yaptıklarını ifade eden Düzgün, yaptıkları başvuru neticesinde Kayseri’deki Selçuklu eserlerinin Konya ve Sivas’ta bulunan Selçuklu eserleri ile birlikte UNESCO tarafından Dünya Geçici Miras Listesi’ne alındığını ve aynı şekilde Kültepe tabletlerinin de UNESCO tarafından Dünya Belleği Miras Listesi’ne alındığını anımsattı.

Vali Düzgün, farklı turizm dalları arasındaki entegrasyonun sağlanması ile birlikte kente gelen turist sayısında önemli artışlar olacağına inandığını kaydetti.

Düzgün, Kayseri ve Nevşehir Valilikleri ve belediyelerinin ortaklaşa yürüttükleri "Cultural Skiing-Kültürel Kayak" projesi ile de Kapadokya'ya gelen turistlerin Kayseri’yi ziyaret etmeleri, kış turizmi için Kayseri’ye gelen turistlerin Kapadokya'yı ziyaretini amaçladıklarını ifade ederek, gelen turist sayısını ve turizm gelirlerini artırmak amacıyla birçok projeyi gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Türkiye'deki terör sorunun sona ermesi ve komşu ülkelerde yaşanan karışıklıkların son bulması ile de Kayseri ve ülkeye gelen turist sayısının önemli derecede artacağına inandığını belirten Vali Düzgün, 2016 turizm sezonunun Kayseri ve tüm Türkiye için verimli geçmesini temennisinde bulundu.

Düzgün ve beraberindekilerin, halk oyunları ve skeç gösterilerinin ardından Soğanlı'nın önemli değerlerinden olan el emeği, göz nuru Soğanlı bebekleri, yöresel yemekleri ve Soğanlı'yı tanıtan yöresel ürünler ve resimlerin yer aldığı stantları gezdiği kaydedildi.

Gözleme sacının başına geçip gözleme yapan Düzgün'ün, Soğanlı halkı ve yabancı turistler ile de bir süre sohbet ettiği ifade edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.