Uğur Özteke

Uğur Özteke

Turizm yılında utandıran Kilistra, Hatıp yolunda polis pususu

Turizm yılında utandıran Kilistra, Hatıp yolunda polis pususu

Bu yıl turizm yılı.

Bu yıl Konya olarak İslam Dünyası Turizm Başkentiyiz.

Doğru mudur? EVET

***

O zaman gelelim bize güvenen inanan bir okurumuzun dün Kilistra’dan bazı fotoğraflar attı. Çünkü Konya sevdalısı abimiz İstanbul’dan gelen çok üst düzeyde akademisyeni hocayı bölgede gezmeye götürmüş. Götürmeye götürmüş ama misafirleri ile burayı gezerken gördüklerinden şehir adına utanmış ve bazı yerlerinde fotoğraflarını çekmiş.

Bu üzüntü içerisinde oralardan bize bazı fotoğrafları gönderdi.

Şimdi bunlara hep birlikte bakacağız.

***

Yine siz değerli okurlarımız için küçük bir detayı paylaşmak istiyorum. Yazıya başlarken Glistra yazdım. Sonra takıldım. Acaba doğru mu yazıyordum? Sonra karşımda oturan bizim Mustafa Kömürcü’ye sordum. Kilistra abi dedi. “Yok oğlum G ile” dedim. Kömürcü üşenmedi kalktı geldi ve google'da bana K'li olanı gösterdi.

***

Bakın abimiz önce ne diyordu;

“Kilistra’da köye girişteki kilise ve peri bacaları giden yola giriş yoluna ancak traktör girebiliyor. Çünkü yola döşenen parke taşları aşağıda kalmış, köy yolu zemini ise yukarda kalmış, üstüne üstelik birde buradan su kanalı geçiyor. (Oysa bu taşlar ilk döşendiğinde buraya gitmiş ve özellikle o dönem için Özel İdare’nin bölgedeki çalışmasından dolayı o günkü gazetemdeki köşemde bunu dile getirmiş yetkililere teşekkür etmiştim)

Yolda zaten park yapacak yer yok,

Yoldan peri bacalarına kadar yürümek uzun mesafe olduğu için girişte yorucu oluyor. Dağ dere tepe gezince bir kat daha yoruluyorsunuz. Sallana sallana bir kilometreye yakın boşu boşuna ama yürüyorsunuz. 

Ayrıca bunu yapan bir kafa; İl Kültür'e gelsin.

Alanda ve girişte bir tane açıklayıcı levha yok, wc, lavabo veya çeşme yok.

Her yer pejmürde vaziyette, kırık sökük kapılar vs.

Ha koyun merkezine gidiyorsun tepede bir çeşme başında Türkçe İngilizce levha var.

Koyun wc tuvaleti ise tarif edilmez bir pislik içinde.

İstanbul’dan misafir gelen hocalarımız bu manzara karşısında burada hangisinden insanlar yaşıyor mu acaba diye sormadan edemediler.

Uğur abi temizlik imandandır diyen Peygamber Efendimizin bugünlerde doğumunun kutlayan insanların tuvaleti niye b….klu, paçavralar ve kazulet artıkları ile dopdolu bırakmışlar diye sitem ettiler..."

***

foto-1-118.jpgfoto-2-111.jpgfoto-3-064.jpg

 

***

Turizm yılı ve İslam Dünyasına Başkentlik yapan Konya için yine ve ısrarla ikinci bir konuyu büyüklerime hatırlatmak isterim.

Ne olursunuz Allah rızası için dün yine Meram ve Sille bırakın bizi özellikle yerli turistlerin akınına uğradı. Sayın Başkanım Tahir abim ne olur şu Meram’daki bahçeyi bir gezilecek görülecek hale gelmesi için talimat verin. 

HATIP YOLUNDA POLİS PUSUSU

Bir başka okurumuz ise dün şu metni ve fotoğrafı bizimle paylaşıyordu;

“Uğur abi bugün engelli KPSS sınavı var. Tüm engellilere başarı diliyorum. Biz şimdi Meram TOKİ’den yola çıktık. Atatürk Anadolu Lisesi'ne gidiyoruz. Pamukçu Köyü'nden Kozağaç kavşağında kadar hız limiti taksiler için kaç km. desem? Vallahi küçük dilinizi yutarsınız 50 km.

Hız levhaları ise Pamukçu tarafında bir tane.

Hatip tarafından ve tam Kozağaç Parkı'nın karşısındaki ağaçların çöp konteynerleri arasında görülmez bir yerde ve son bir haftadır yönü Konya’ya çevrili polis otosu nöbet tutuyor.

***

foto-4-028.jpg

***

Hangi yöne giden araçlara hız kontrolü mü yapıyor, kemer fotosunu mu çekiyor, gölgede mi, devriye mi çekiyor belli değil.

Burası şehirlerarası Konya-Akören yolu hız en az 70 olmalı canım abicim.

Birde 15-20 km mesafeden başlayan 3 levha koyup birde tam Körfez ve sote yerde pusu atar gibi polis otosunun görev yapması inanın polisimiz adına hiç yakışmıyor.

Bunu niye yazdım? Bu yolda inanılmaz bir şoför dayanışması var. Bunun sayesinde radar ve polis var diye sallana sallana 50 km hızla 5 dakikada alacağınız yolu 10 dakikada zor alabiliyorsunuz.”

***

Hata yaptık ise af ola. Elçiye zeval olmaz değil mi?

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Akıllı insanlar kendilerini heyecana kaptırmazlar, erdemli olanlar kuşku içinde olmazlar, cesur olanlar hiçbir şeyden korkmazlar.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yemek konusunda, giyim konusunda insani duygularımıza gem vurabildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR