Turizme 'Expo' Dopingi

Turizme 'Expo' Dopingi
Cumhurbaşkanlığı himayesindeki EXPO 2016 Antalya, renkli etkinlikleriyle çocukların yanı sıra turizme de katkı sağlıyor.

EXPO 2016 Antalya Ajansı'nın Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül, Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yaptığı EXPO 2016 Antalya'nın her gün farklı etkinlikleriyle ziyaretçilerin gözdesi olduğunu ifade etti.
Sergi alanını 3 milyonun üzerinde kişinin ziyaret ettiğini kaydeden Şengül, "EXPO'yu gezen 3 milyonun üzerindeki ziyaretçi sayısının yüzde 15'ini turistler oluşturuyor. Sadece acente ve tur operatörlerine sattığımız biletlerle 450 bin turist ziyaret etti." dedi.

"EXPO'yu en fazla Almanlar ziyaret etti"
Günübirlik giriş yapan turistlerin de olduğunu ancak bunların normal ziyaretçi kabul edildiğini belirten Şengül, en fazla Almanya'dan turistin EXPO'yu gezdiğine dikkati çekti. Alanı gezenlerin 1 milyonunun çocuk olduğunu söyleyen Şengül, EXPO'nun turizme de katkı sağladığını ifade ederek, şunları kaydetti:"Yabancı sanatçılar, EXPO'ya ilginin yanı sıra Türkiye'nin dünyada tanıtılmasına da katkı sağlıyor. Elton John'un (İngiliz sanatçı) yazdığı mektup, Türkiye'nin dünyada tanıtılmasına, güvenli bir yer olduğu algısının yayılmasına fayda sağladı."

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.