Türk-arap Gayrimenkul Yatırım Forumu Yarın Gerçekleştirilecek

Türk-arap Gayrimenkul Yatırım Forumu Yarın Gerçekleştirilecek
İSTANBUL (AA) - Türk-Arap Gayrimenkul Yatırım Forumu yarın düzenlenecek.Yapılan açıklamaya göre, Beyoğlu Belediyesi, Türk-Arap Ekonomik ve Stratejik...

İSTANBUL (AA) - Türk-Arap Gayrimenkul Yatırım Forumu yarın düzenlenecek.

Yapılan açıklamaya göre, Beyoğlu Belediyesi, Türk-Arap Ekonomik ve Stratejik İşbirliği Derneği (TASCA) ve Çalık Holding ev sahipliğinde düzenlenen Türk-Arap Gayrimenkul Yatırım Forumu, yarın İstanbul'da başlayacak.

2 gün sürecek foruma, Körfez ülkelerinin gazetelerinden temsilciler, Türkiye'deki yerleşik Arap fonları ve Arap dünyasıyla iş yapan şirket temsilcileri de katılacak. Forum sırasında, Örnek Proje (Case Study) olarak Türkiye'nin ilk kez kamu-özel sektör ortaklığında geliştirilen Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi'ni, Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Doç Dr. Feyzullah Yetgin anlatacak.

Forumda, PwC Türkiye Yönetici Ortağı Ersun Bayraktaroğlu, Türkiye ve İstanbul emlak pazarını tüm yönleriyle ele alan bir sunum yapacak. Sunumda İstanbul'un dünya başkentleriyle gayrimenkul sektörü açısından mukayesesi de yer alacak.

Ayrıca, Türk Arap İlişkiler Uzmanı, International Business Forum Başkan Yardımcısı Gazi Mısırlı, Arapların Türkiye'deki gayrimenkul projelerinden beklentilerini ve nasıl bir iş modeli arzuladıklarını anlatacak.

Ekonomist Ahmed Al-Jubair, Arap dünyasının Türk gayrimenkul pazarına bakışını finansal parametreler çerçevesinde değerlendirecek. 

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da Türk-Arap ilişkileri perspektifinden protokol açılış konuşmasını yapacak.

TASCA Başkanı Muhammed Adil ise Türkiye ve Arapların gayrimenkuldeki yeni fırsatları değerlendirebilmesi adına bu forumu düzenlediklerini belirterek, Dubai'de 8-10 Eylül'de düzenlenecek Cityscape Fuarı öncesinde yatırımcıları bir araya getiren önemli bir adım attıklarını ifade etti.

Foruma katılan misafirler, forumun ikinci günü Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi, Ataşehir Finans Merkezi ve diğer örnek projeleri yerinde görme fırsatı bulacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.