Türk askerinden Bosna Hersek'e sağlık alanında destek

Türk askerinden Bosna Hersek'e sağlık alanında destek
Novi Travnik Sağlık Ocağı'nın jinekolojik muayene masası ve ultrason cihazı Bosna Hersek Türk Temsil Heyet Başkanlığı tarafından yenilendi

NOVİ TRAVNİK (AA) - Bosna Hersek'in orta kesimlerindeki Novi Travnik'te bulunan sağlık ocağının ultrason cihazı ve jinekolojik muayene masası Bosna Hersek Türk Temsil Heyet Başkanlığı tarafından yenilenerek kuruma bağışlandı.

Bosna Hersek Türk Temsil Heyet Başkanı Kurmay Albay Abdullah Özkantar, cihazların teslimi töreninde yaptığı açıklamada, burada askeri görevlerinin yanı sıra diğer alanlarda da yardım etme görevleri bulunduğunu ifade etti.

Sağlık ocağındaki çalışma koşullarının ağır olduğu bilgisini edindikten sonra buradaki durumu iyileştirmek için harekete geçtiklerini söyleyen Özkantar, kuruma ve burada tedavi edilen hastaların daha iyi tedavi edilecek olmasına yardım etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Özkantar, Bosna Hersek Türk Temsil Heyet Başkanlığı olarak askeri görevlerinin yanı sıra eğitim, kültür ve sağlık alanlarında da yardımlarda bulunduklarını anımsatarak, "Bizim için en büyük hediye, mutlu hastalar ve memnun doktorlar görmemiz." dedi.

Novi Travnik Sağlık Ocağı Müdürü İvanka Madjar Simic de yardımlar sayesinde bugünden itibaren hastaların daha iyi koşullara sahip olacağını belirterek, "Bugünden itibaren vatandaşlarımız daha iyi sağlık koşullarına sahip olacak. Bundan dolayı çok mutluyum. Bugün bizim için büyük bir gün. İşbirliğimizin devam edeceğine inanıyorum." diye konuştu.

Törene katılan Orta Bosna Kantonu Başbakanı Tahir Lendo ise Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki işbirliğinin her alanda görülebildiğini söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.