'Türk Basını Hain Kalkışmada Stratejik Bir Görev Yaptı'

'Türk Basını Hain Kalkışmada Stratejik Bir Görev Yaptı'
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Karaca, "Türk basını, Türkiye'nin işgaline neden olabilecek bu hain kalkışmada son derece stratejik bir görev icra etmiştir" dedi

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, "15 Temmuz gecesi baskı ve tehditlere aldırmayarak başarılı bir sınav veren Türk basını, nihayetinde Türkiye'nin işgaline neden olabilecek bu hain kalkışmada son derece stratejik bir görev icra etmiştir." dedi.

Karaca, AA muhabirine, federasyonunun, hain darbe girişiminin hemen sonrasında yaptığı açıklamada, Türk basınının her daim demokrasiden yana olduğunu vurguladığını bildirdi.

Darbe girişiminin yaşandığı gece medya kuruluşları ve gazetecilerin, halkın haber alma hakkını savunmadaki kararlılığına değinen Karaca, "Her türlü baskı, zorlama ve tehditlere rağmen görevlerinin başından ayrılmayarak, darbecilere canları pahasında direnmeleri, bu onurlu duruşun en somut göstergesi olmuştur." diye konuştu.

Türkiye'nin, kutsal vatanı bölüp parçalamak niyetindeki eli kanlı darbecilere karşı kazandığı zaferde, Türk basınının kritik rol oynadığına dikkati çeken Karaca, şu ifadeleri kullandı:

"15 Temmuz gecesi baskı ve tehditlere aldırmayarak başarılı bir sınav veren Türk basını, nihayetinde Türkiye'nin işgaline neden olabilecek bu hain kalkışmada son derece stratejik bir görev icra etmiştir. Gazetecilerin asla geri adım atmamaları, basın kuruluşlarımıza yapılan baskınların geri tepmesini sağlamış, ölüm tehditlerine karşın yapılan yayınlar, halkımızın sokağa çıkarak darbecilere direnç göstermelerinin önünü açmıştır."

Türk basınının, hain emelli örgütlenmelerden arınılması sürecine katkı sağlamayı kararlıkla sürdürdüğünü vurgulayan Karaca, basının, 15 Temmuz sonrasındaki hassas dönemde de demokrasinin yanında durmaya, güvencesi olmaya devam ettiğini söyledi.

Karaca, "Türkiye'nin olağanüstü bir dönemden geçtiğinin bilincindeki meslektaşlarımız, yaptıkları haberlerde adeta kılı kırk yarmakta, ülkemizin istikbaline kastetme niyetindeki örgütlenmelerin yararına olabilecek yayınlardan kaçınmakta, bu dönemin özellikle demokratik hak ve özgürlükler açısından olabildiğince hasarsız atlatılabilmesinin uğraşını vermektedirler." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.