Türk Bayrağına Talep Arttı, Kumaş Yetişmiyor

Türk Bayrağına Talep Arttı, Kumaş Yetişmiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla yurt genelinde tutulan demokrasi nöbetleri, Türk bayrağına talebi artırdı. Bayrak üreticileri gece gündüz çalışırken, kumaş sıkıntısı yaşanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla yurt genelinde tutulan demokrasi nöbetleri, Türk bayrağı talebi artırdı. Bayrak üreticileri talebe yetişebilmek için gece gündüz tam kapasite çalışırken, bir yandan da kumaş sıkıntısı yaşıyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine vatandaşlar, meydanları Türk bayraklarıyla donattı.

Vatandaşların Türk bayrağı talebi, bayrak üreticisini harekete geçirdi.

Ankara Bayrak, Bayrak ve İmalat Sanayi Firma Sahibi Talip Kapıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişiminin ardından sokağa inen vatandaşların Türk bayrağına yoğun talep gösterdiğini söyledi.

Bu talebi karşılamak için tam kapasite çalıştıklarını dile getiren Kapıcı, "15 Temmuz darbe girişiminden sonra bayrak satışlarımız yüzde 100'ün üstünde artış gösterdi. Günlük en az 15-20 bin 'sopalı bayrak' siparişi alıyoruz. Sadece Ankara değil, Türkiye genelinden de talepler geliyor. Ayrıca bina cephelerine asılan büyük bayrak siparişimiz de arttı. Bu kalleşçe yapılan darbe girişiminden sonra firmamız gece gündüz faaliyet göstererek, vatanseverlerimize bayrak yetiştirmeye çalışıyor." diye konuştu.

Türk bayrağının yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posterlerine de yoğun ilgi olduğunu belirten Kapıcı, "Keşke bu darbe girişimi olmasaydı, vatanımızın başına böyle bir talihsizlik gelmeseydi de biz hiç bayrak satmasaydık, bizim amacımız para kazanmak değil. Biz bu vatanseverlere bayrak yetiştirelim derdindeyiz. Ben o geceden sonra meydanda bin adet bayrak dağıttım. Bu vatanseverlerimiz olduğu sürece, devletimizin, milletimizin arkasında olduğu sürece Türkiye hiç korkmasın, her zaman bütün ülkelerden bir adım önde olacaktır. Bayraklarımız dalgalanmaya devam edecektir. Kimse bu bayrakları indiremeyecektir." ifadelerini kullandı.

-"Fabrikalar kumaş yetiştiremiyor"


Kapıcı, büyük bayraklar için çok fazla kumaş gerektiğine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Maalesef kumaş yetişmiyor. Fabrikalar kumaş yetiştiremiyor. Eski ve yeni müşterilerimizden, seyyar satıcılardan çok fazla talep geliyor fakat gerek biz gerekse Türkiye'deki hiçbir bayrak firması tam anlamıyla istenilen bayrak talebine cevap veremiyor. Bir yandan personel bulmakta da zorlanıyoruz. Şu an çok metraj olarak fazla sayıda kumaşı fabrikalarımıza sipariş verdik, dokunuyor. Fabrikalar da gece gündüz çalışıyor. Bir, iki gün içerisinde bu sıkıntının çözüleceğini düşünüyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.