Türk cihatçıların saldırı planı

Türk cihatçıların saldırı planı
Hollanda medyası, Türkiye'den döndükleri sırada Brüksel'deki Zaventem Havaalanı'nda 'cihatçı gruplara üye oldukları gerekçesiyle' gözaltına alınan Türkiye kökenli biri kadın üç Hollandalı'nın, 'Avrupa Komisyonu merkezine saldırı hazırlığı içinde' olduklar

Hollanda Televizyonu (NOS), Belçika kaynaklarına dayandırdığı haberinde, gözaltındaki Türkiye kökenli üç cihatçının Avrupa Komisyonu'na saldırı hazırlığı konusunda kanıtlar bulunduğunu duyurdu.

Hollanda'nın Lahey kentinde yaşayan Türkler, Belçika polisinin takibi sonucu Ağustos ayında Brüksel'deki Zaventem Havaalanı'nda gözaltına alınmıştı. Belçika polisi, aynı gün Brüksel ve Lahey'de eş zamanlı operasyon düzenledi. Lahey'de Türkler'e ait olduğu belirtilen 4 eve baskın yapıldı.

Polisin verdiği bilgiye göre operasyonda cihatçı gruplara ilişkin çok sayıda belge ele geçirildi. Brüksel'de bir apartman dairesi kiralayan Türklerin, sık sık burda kaldıkları saptandı. Brüksel'deki dairede ateşli silah ve kurşun geçirmez yelekler bulundu.

NOS'un haberine göre Türk cihatçılar, Brüksel'deki Avrupa Komisyonu merkezine saldırı planlıyordu.

Türkiye'den döndükleri sırada havaalanında gözaltına alınan 3 Türkiye kökenli Hollandalı'nın büyük olasılıkla Suriye'ye gidip geldikleri belirtiliyor.

KAMUOYUYLA PAYLAŞILMADI
Zanlılar, "terör örgütüne üyelik, finansman sağlamak ve ateşli silahlar yasasına muhalefet" suçlamasıyla tutuklandı.

Belçika'da yayımlanan De Tijd gazetesi de, son aylarda cihatçılar tarafından planlanan çok sayıda "terör saldırısının" ortaya çıkarıldığını duyurdu.

Gazete, Belçika Adalet Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Brüksel'deki Yahudi Müzesi'ne gerçekleştirilen saldırıya benzer çok sayıda saldırının son anda önlendiğini belirtti.

Haberde, aralarında Suriye'den dönen cihatçılarla sempatizanların bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Belçikalı yetkililer, toplumda paniğe yol açmaması için bu haberlerin kamuoyuna açıklanmadığını belirtti.

Belçika'dan 325 kişinin Suriye ve Irak'taki cihatçı gruplara katıldığı biliniyor. Yetkililer, bu kişilerden 90'ının ülkeye geri döndüğünü bildiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.