Türk Dizileri Yönetmen ve Senaristlerine Çağrı

Türk Dizileri Yönetmen ve Senaristlerine Çağrı
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, son yıllarda ülkemizde çekilen ve yurtdışından da izlenen veya dışarıya satılan film ve dizilerin birer kültür elçisi olduğunu belirtti.
Palandöken, çekilen dizilerin sırf vatan arasında değil vatan dışından da seyredilmesinin memleketimiz için bir avantaj olduğunu vurgulayarak, ’Yurtdışında kocaman haz ile izlenen dizilerimizde bilhassa mobilya sektöründe imal edilen ürünlerimiz, mücevherat, moda ve hazır giysi sektöründen de meşhur yerli marka ürünlerimiz ile turizm değerlerimizin tanıtımına ağırlık verilmelidir. Buna enlem şekilde Kültür ve Turizm Bakanlığımız da tanıtım oluşturan sıra ve filmlere destek vermelidir’ ifadelerini kullandı.
’YERLİ ÜRETİM İHRAC EDİLMELİ VE TURİZM ARTMALI’
Yurt dışına ihraç edilen sıra filmlerde başta mobilya, mücevher ve hazır giysi sektöründe imal edilen yerli ürünlerin kullanılmasına hususi ciddiyet verilmesini yapımcılardan dileyen Palandöken, ’Dizi film ihraç ettiğimiz devletler arasına Ukrayna, Rusya, Pakistan ve Çin’de katıldı. Yani film ihraç edilen memleket sayısı 71’den 75’e çıktı. Son 6 yılda vatan dışına ihraç edilen sıra filmlerden elde edilen gelirler 20 kat artarak 200 milyon dolara çıktı. Rekor kıran dışsatım rakamlarının devam etmesi için yerli üretimin artarak çoğalması ve istek görmesi gerekmektedir. Hazır giyimin 18 milyar 954 milyon, mücevheratın 2 milyar 629 milyon ve mobilya sektörümüzün 2 milyar 180 milyon dolar bulunan dışsatım rakamlarının artırılması için başta mobilya endüstrisi olmak üzere giysi ve takılarımız bu dizilerde ön plana çıkarılmalıdır. Bunun arasında gerekirse bu sıra filmlere destek verilmelidir. Filmlerde natürel güzelliklerimize yer verilmesi ve gözde turizm değerlerimizin tanıtılması da turizm gelirlerimizin artmasına yardım sağlayacaktır. Kostümlerin, yerli tasarım ve üretim olmasına dikkat edilerek vurgulanması da gene en mühim sektörlerimizden tekstil dalında müspet etkileri olacaktır. Kayısı, düzeyi üzüm, incir, fındık bunun şeklinde ülkemize ilişkin tarımsal ürünlerimiz de unutulmamalıdır’ diye söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.