Türk Dünyası Uluslararası Dans Yarışmasının Galibi İnegöl

Türk Dünyası Uluslararası Dans Yarışmasının Galibi İnegöl
Yarışmaya 16 ülkeden 300’ye yakın dansçı katıldı

ASTANA (AA) – Türk Dünyası Uluslararası Dans Yarışmasında büyük ödülü, İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu kazandı.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), yaptığı açıklamada "Türkistan 2017 Türk Dünyası Kültür Başkenti" etkinlikleri kapsamında Türk Dünyası Uluslararası Dans Yarışması düzenlendiğini belirtti.

Açıklamada, Türkistan kentindeki Uluslararası Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi'nde yapılan yarışmaya 16 ülkeden 300’e yakın dansçının katıldığı ifade edilerek, performansların uluslararası jüri tarafından değerlendirildiği kaydedildi.

Büyük ödülü eğitmenliğini Recep Erdoğan’ın yaptığı İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun kazandığın belirtilen açıklamada, Azerbaycan ve Kazakistan dans topluluklarının birinci, Kazakistan ve Tataristan dans gruplarının ikinci, Türkmenistan, Macaristan ve Kazakistan’dan bir diğer dans grubunun da üçüncü olduğu ifade edildi.

İlk kez gerçekleştirilen etkinliğin, Türk dünyası kültür başkenti programı kapsamında geleneksel hale dönüştürülerek, her yıl farklı bir ülkede gerçekleştirilmesinin planlandığı belirtildi.

Sanatçıların TÜRKSOY nevruz kutlamaları kapsamında konserler vermek için Avrupa turuna çıkacağına işaret edilen açıklamada, konserlerin 25 Mart’ta Romanya’nın Köstence, 27 Mart’ta Bükreş, 28 Mart tarihinde Moldova’nın Kişinev, 30 Mart’ta da Gagavuz Yeri’nin (Moldova) Komrat şehirlerinde yapılacağı kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.