Türk Eğitim-Sen; bir hukuk zaferine daha imzasını attı

Türk Eğitim-Sen; bir hukuk zaferine daha imzasını attı
Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Ali Köç, Danıştay 2. Dairesi’nin vermiş olduğu karar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Ali Köç, Danıştay 2. Dairesi’nin vermiş olduğu karar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ali Köç yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi’miz yaptığı girişimler sonucunda bir hukuk zaferine daha imzasını attı. Bundan sonra İlçe Milli Eğitim müdürlüklerinin sınavsız atanması uygulaması Danıştay 2. Dairesinin vermiş olduğu karar ile durduruldu. Böylece Türk eğitim-Sen olarak kamu çalışanları adına bir hukuk zaferine daha imzasını attı. Danıştay 2. Dairesi’nin vermiş olduğu bu karar ile ilçe milli eğitim müdürü kadrolarına yapılacak atamalarda bugünden itibaren yazılı veya yazılı ve sözlü sınav yapılarak atama işlemi yapılacaktır. Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı Personeli’nin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelikte yapılan değişiklikle ilçe milli eğitim müdürü atamalarında sınav şartını kaldırmıştı. Milli Eğitim. Bakanlığı’nın ilçe milli eğitim müdürü atamalarında sınav şartını kaldırarak ilçe milli eğitim müdürü atamalarında kariyer ve liyakat ilkesinden uzaklaşması eğitim camiasında büyük tepkiyle karşılanmıştı.

turk-egitim1.jpg

“İŞLEMİN YÜRÜRLÜLÜĞÜNÜ DURDURDU”

Türk Eğitim-Sen olarak ilçe milli eğitim müdürü kadrolarına yapılacak atamalarda sınav şartının kaldırılması uygulamasına Danıştay nezdinde açmış olduğumuz dava da Danıştay 2. Dairesi yönetmeliğin 23. Maddesi’nde ‘yazılı veya yazılı ve sözlü sınavı kazanarak atanmış olmaları şartıyla’ ibaresine yer verilmemesine dair işlemin yürürlüğünü durdurdu. Danıştay 2. Dairesi’nin 2021/18678 E. sayılı ve 23/03/2022 tarihli yürütmeyi durdurma kararında; ‘…iş bu dava konusu 05/11/2021 günlü Yönetmelik değişikliği ile, anılan maddedeki ‘yazılı veya yazılı ve sözlü sınavı kazanarak atanmış olmaları şartıyla’ ibaresine yer verilmemek suretiyle, eğitim kurumu müdürlüğü ve şube müdürü kadrosuna sınavsız olarak atananların ilçe milli eğitim müdürü olarak atanmalarına imkan sağlanmıştır.

ATAMA SINAVLA YAPILACAK

657 sayılı Kanun’un 3. maddesinde tanımlanan kariyer ve liyakat ilkelerinin temelinde, objektif kurallar çerçevesinde işin ehline verilmesi ve hak etme kavramı yatmakta olup, kamu hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde gerçekleştirilmesinin tek güvencesinin de, hizmetin yetişmiş, ehil kamu görevlilerince yerine getirilmesiyle sağlanabileceği tabiidir. Genel Yönetmeliğin 1. maddesinde de; bu Yönetmeliğin amacının, liyakat ve kariyer ilkeleri doğrultusunda, hizmet gerekleri ve personel planlaması esas alınarak personelin görevde yükselme ve unvan değişikliklerine ilişkin usul ve esasları belirlemek olduğu belirtilmiştir. Danıştay 2. Dairesinin vermiş olduğu bu karar ile ilçe milli eğitim müdürü kadrolarına yapılacak atamalarda bugünden itibaren yazılı veya yazılı ve sözlü sınav yapılarak atama işlemi yapılacaktır. ”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.