Türk ekonomisi rayında

Türk ekonomisi rayında
Türkiye’nin Suriye’ye düzenlediği Fırat Kalkanı Operasyonu sonrasında “piyasalarda bir dalgalanma olur mu?” sorusu akıllara gelmişti.

Türkiye’nin Suriye’ye düzenlediği Fırat Kalkanı Operasyonu sonrasında “piyasalarda bir dalgalanma olur mu?” sorusu akıllara gelmişti. Pusula Ekonomi Danışmanı Muammer Bingöl, “Her şey yolunda gidiyor. Piyasamız güçlü temellere bağlı” dedi

Suriye’ye yapılan operasyon Türkiye ekonomisine dönük endişeleri de artırdı. Ancak piyasalarda büyük çaplı bir değişim olmaması endişelerin yersiz olduğunu gösterdi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de “Fırat Kalkanı hareketi piyasalar tarafından olumlu algılanacaktır” sözü piyasaların normal seyrettiğini gösterdi.

“TÜRK EKONOMİSİ SAĞLAM TEMELLERE DAYALI”

Piyasalarda çok büyük bir dalgalanma olmadığının altını çizen Ekonomi Danışmanımız Muammer Bingöl, “Özellikle Suriye’deki operasyon başta olmak üzere son dönemde yaşanan gelişmeler piyasaları az da olsa endişeye sevk etti ama piyasalarda çok büyük bir dalgalanma olmadığını gözlemliyoruz. Bu Türk ekonomisinin tam rayında olduğunun göstergesi. Piyasaların özellikle dış piyasaların yatırımcıların bize olan güvenini aks ettiğini gözlemliyoruz. Dolar/ TL de ve Euro/TL de büyük bir dalgalanma yaşamadık bu süreçte Türk ordusunun çok kısa bir zamanda Cerablus’a girip de kısa sürede de orayı devralması Özgür Suriye Ordusu’na bırakması piyasalar açısından çok güven verici bulundu. Zaten Türk ekonomisi sağlam temellere dayalı” dedi.

“GELİŞMELER OLUMLUYA İŞARET EDİYOR”

Bu gelişmeler ışığında piyasalarda çok büyük bir handikabın olmadığını gözlemlediklerini belirten Bingöl, şunları söyledi; Dolar/TL de gün içerisinde küçük çaplı dalgalanmalar yaşasak da 2.94,2.96 bandında. Euro/TL de yine 3.300, 3.350 aralığında dalgalanma yaşasak da bunun kısa sürede daha sakin bir seviyeye geldiğini gözlemliyoruz. Yine 2.94 seviyesinde doların, 3.320 seviyesinde euronun hareket ettiğini gözlemliyoruz.  Borsa İstanbul bu süreçte ilk gün yüzde 2 kayıp yaşamıştı daha sonra yabancıların piyasaya güven vermesiyle yerli yatırımcının da tekrar alıma geçmesiyle birlikte bütün dünya piyasalarında kırmızı bir endeks görmemize rağmen iç piyasada Borsa İstanbul’un artı da olması bu güvenin bir işareti olduğunu söyleyebiliriz. Devletin hükümetin güzel bir rayda gittiğini de gözlemliyoruz. Bu olumluya işaret önümüzdeki sürecin daha da iyi olacağını söyleyebilirim ve görünenin o olduğunu söyleyebilirim. (Dilhan Türker)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.