Türk filmi 'Albüm' Cannes'da eleştirmenlerden ödül bekliyor

Türk filmi 'Albüm' Cannes'da eleştirmenlerden ödül bekliyor
Cannes Film Festivali'ne paralel etkinliklerden "Eleştirmenler Haftası" kapsamındaki yarışmada uzun metraj kategorisinde yarışan yönetmen Mehmet Can Mertoğlu'nun filmi Albüm, eleştirmenlerden ve izleyicilerden büyük ilgi gördü

Cannes Film Festivali'ne paralel etkinliklerden "Eleştirmenler Haftası" kapsamındaki yarışmada uzun metraj kategorisinde yarışan yönetmen Mehmet Can Mertoğlu'nun filmi Albüm, eleştirmenlerden ve izleyicilerden büyük ilgi gördü.

Evlat edinen bir çiftin, hazırladığı bir fotoğraf albümüyle çocuktan evlatlık olduğunu gizlemeye çabalamasını konu alan, toplumdaki ön yargıları ve bürokrasiyi sorgulayan Albüm, Mertoğlu'nun "Yokuş" ve "Fer" kısa filmlerinin ardından senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini yaptığı ilk uzun metrajlı filmi olma özelliğini taşıyor.

Mertoğlu, Cannes'da "Eleştirmenler Haftası" kapsamında gösterimi tamamlanan ve pek çok eleştirmenin olumlu not verdiği filmiyle ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Film üzerinde çalışmaya dört yıl önce başladığını anlatan Mertoğlu, evlat edinme konusundan yola çıkarak çok ilgi duyduğu, oluşturulmuş, yani kurgusal tarih konusunu ele aldığını söyledi.

Cannes'da çoğu olumlu pek çok eleştiri aldıklarını dile getiren Mertoğlu, "Görece genç sayılırım, 27 yaşındayım. İlk filmimin Cannes'da gösterilmiş olması benim için kıvanç verici. Filmimin taçlandırılmış olmasından memnuniyet duyuyorum." dedi.

Mertoğlu, "En zengininden en fakirine herkes çocuklardan evlatlık olduklarını saklıyor. Hayatımda çok trajik olaylar gördüm, evlat edinilen çocukların yaşadığı. Bir çocuğu sahiplenmek ayıp bir şey değil, çok da güzel bir şey. Filmim aracılığıyla bu konu toplumda tartışılırsa sevinirim." diye konuştu.

Cannes Film Festivali paralelinde Fransız Film Eleştirmenleri Birliği'nin organize ettiği "Eleştirmenler Haftası" etkinliğine ilk veya ikinci uzun metrajlı filmlerini yapan yönetmenler davet ediliyor. Etkinliğin ödül töreninin 20 Mayıs'ta yapılması planlanıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.