Türk formamla İsrail’de olmak gurur vericiydi

Türk formamla İsrail’de olmak gurur vericiydi
Konyalı pedal Ahmet Örken, Pro Continental’de mücadele edecek yeni takımı Israel Cycling Academy’nin, kendisini Türk milli takımın formasıyla dünyaca ünlü sporcuların bulunduğu toplantıda tanıtmasının gurur verici olduğunu söyledi

Konya Torku Şekerspor’un milli bisikletçisi Ahmet Örken, eski antrenörü Mehmet Şafakcı ile birlikte Pusula Web TV’de yayınlanan Uğur’lu Gündem programında Uğur Özteke’nin konuğu oldu. Programda, dünden bugüne Ahmet Örken konuşuldu. Güne damga vuran hadise ise, Israel Cycling Academy’nin Ahmet Örken’i milli takım formasıyla dünyaca ünlü bisikletçilere tanıtmış olmasıydı.

‘2011’DE AVRUPA ŞAMPİYONU OLDUM’

İlk olarak kendisini tanıtarak programa başlayan Ahmet Örken, “2009 yılından bu yana Torku Şekerspor’da yarışlara katılıyorum. İlk kulübüm Çatalhöyük Çumra Belediyespor. 2011’de Avrupa Şampiyonluğu’nu elde ettim. Bu da bisiklet tarihinde bir başarıydı. Bir üst seviyedeki takıma transfer olmak en büyük hallerimden birisi... Bu yıl da o transferi gerçekleştirdik. İlk kez bir Türk bisikletçi profesyonel alanda yarışacak” dedi.

‘KULÜBÜN MENAJERİ İLE BİRLİKTE YARIŞMIŞTIK’

Ahmet Örken, Israel Cycling Academy’e transferi ile ilgili olarak, “Transfer olduğum İsrail kulübünün menajeri ile 2009’da İsviçre’de kamptaydık. O zamanlar sporuydu. Zaten son zamanlardaki bazı röportajlarında benimle ilgili demeçler vermiş. Benimle daha önce aynı yarışlarda koştuğunu ve başarılarımı yakından takip ettiğini söylemiş. İsrail’de de başarılı olacağımı düşünmüş. Ben her geçen yıl performansımı yükselterek yoluma devam ediyorum. Uluslararası yarışlarda daha önce hiçbir Türk sporcunun elde edemediği başarıları elde ettik. Bu sene 1 kez podyuma çıktıysam sonraki sene 5 kez podyuma çıktım” diye konuştu.

‘ÇOCUKLUĞUM ZOR ŞARTLARDA GEÇTİ’

Anne ve babasının kendisi küçük yaşta iken ayrıldığını ifade eden Örken, “Benim çocukluğum zor şartlarda geçti. Annem ve babam ben 3 yaşındayken ayrılmış. Annem köye gelip kendi imkânlarıyla büyütmek için mücadele vermiş. Maddi olarak zor şartlarda yaşadık. Yokluğu gördüm. Bazen öyle bir zaman oluyordu ki ekmek alacak paramız olmuyordu. Bir zaman sonra abimin okulu nedeniyle ilçe merkezine taşındık. Sonra ekstra bir masraf oldu. Dediğim gibi, ekmek alamadığımız zamanlar oluyordu. Bende annemi teselli ediyordum sürekli. Daha sonra bisiklet ile tanıştık. Mustafa Kestek vardı. İlk antrenörüm. O bana kulüpten şöyle sporcular yetişti böyle oldu derken bende bisiklete başladım. Ben de “Onlar gibi olabilir miyim” diye hep hayal etmiştim. Anneme “Milli takıma girebilir miyim, oraya gideceğim, buraya gideceğim” diye hep bahsederdim. Annem de “İnşallah olur oğlum” derdi hep. O dönemlerde ilk hedefim federasyonun yarışlarında podyuma çıkabilmekti. Onun için antrenmanlar yapıyorduk. İlk 2008’de yarışlara girdim. Hep 4-5. oluyordum. Mustafa abi çıktığın zaman inmezsin dedi. Daha sonra Konya İl Birinciliği vardı ve ben orada ilk resmi yarışımı 1. olarak tamamladım. Gerçekten de ondan sonra ardı arkası kesilmedi ve sürekli podyumda yer aldım. O başarılarım Mehmet Hoca’mla tanışmama neden oldu” diye konuştu.

‘İLK BAŞTA KAFAM ÇOK KARIŞIKTI’

Israel Cycling Academy’e imza atmak için geçtiğimiz günlerde İsrail’e giden Ahmet Örken, burada kendisinin çok iyi karşılandığını söyledi. Örken, “Başta gerçekten kafamda çok soru işareti vardı. İlk kez takım değiştirecektim. Bana nasıl davranacaklar, nasıl bir tavrı olur diye düşündüm. Daha önce hiçbir Türk sporcu o klasmanda yer almadı. Onlarla birlikte yarışan bazı sporcularla Cumhurbaşkanlığı Turu’nda her sene 1 kez karşılaşabiliyorduk. İlk imza için beni İsrail’e çağırdılar. Birçok sporcuyla anlaştılar ama beni çağırdılar. İtalya Turu’nun tanıtımı da vardı. Sonra dünyaca ünlü birçok sporcunun önünde yeni transferimiz diye beni tanıttılar. Onlar da kariyerlerinin sonuna geldiler ve onur konuğu olarak oradalardı. Onların karşısında beni tanıtmaları çok gurur vericiydi. Uçakta iner inmez birisi beni karşıladı. Pasaport kontrolünden birçok konuya kadar bana yardımcı oldu. Daha sonra beni almaya gelen araca kadar bana eşlik etti. Yemek masasında beni tanıyordu. Gören herkes gülüyordu ve çok sıcakkanlıydı. Gerçekten benim çok hoşuma gitti. Son kampta da tüm sporcular bir aradaydık. Birlikteliğe alışmak için telefonlarımızı elimizden alıp bizi dağa sürdüler. Takım ruhunu kazandırmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

‘ÜST SEYİVEDE YARIŞLARA KATILACAĞIM’

Yeni yıl yeni kulübü ile birçok yarışa katılacağını ifade eden milli sporcu, “Gelecek yıl birçok yarışa katılacağım. Seviye olarak çok üst düzey yarışlar bunlar. Dünyada birçok önemli yarışa katılacağız. Kiminin 100 yıllık geçmişi ve bu spora yön vermişliği var. Hedeflerim oradaki yarışlarda da podyumda yer alabilmek. Dünyadaki sprinterlerin arasında bir Türk’ün yer almasını istiyorum. Böyle bir hedefim var” dedi.

‘KAYSERİ’Yİ TAVSİYE ETTİM’

Israel Cycling Academy’nin kendisine “Türkiye’de kamp yapabileceğimiz bir yer var mı” sorusuna karşılık Erciyes’i tavsiye ettiğini söyleyen Ahmet Örken, “İsrail’e gittiğimde bana “Yüksek kamp yapabileceğimiz bir yer var mı” diye sordular. Ben de Şekersopr ile uzun yıllar kamp yaptığımız Erciyes’i tavsiye ettim. Biliyorsunuz, senede birkaç kez gittiğimiz zamanlar oluyordu. Orada kamp yapabiliriz diye yöneticilere söyledim. Sanırım mart ayında takımla birlikte Kayseri’ye kampa geleceğiz. Planımızda bir de Antalya’da yarışa katılmak var” diye konuştu.

‘RECEP KONUK’A ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ’

Ahmet Örken’in eski antrenörü Mehmet Şafakcı ise, AK Parti Karaman Milletvekili ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’a teşekkür etti. Şafakcı, “Torku Şekerspor’da Recep Bey’in (Konuk) çok büyük destekleri oldu. Kendisi bisikleti ve Konyaspor’u çok seviyor. Ahmet ile de Çumra Belediye başkanıyken kurduğu Çumra Belediyespor’da tanıştılar. Ahmet’i Torku’ya aldığımızda üzerine yatırımlar yaptık. Bunlar bir anda yapılan işler değil. Uzun vadede yapılan işler. Ben Recep Konuk’a verdiği desteklerden dolayı çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

‘BİSİKLETTEN VAZGEÇMEK KOLAY DEĞİLDİR’

Bisiklet sporunun bir tutku olduğunu ifade eden Şafakcı, “Bisiklet öyle bir hastalıktır ki birkaç gün antrenmana çıkın ondan vazgeçemezsiniz. Zaten sevmezseniz başarılı olamazsınız. En önemlisi, biz çocuklara bu sporu ilk önce kendiniz için sonra ülkenin menfaatleri için yapacaksınız diyoruz. Hedeflerini sağlıklı bir birey, örnek bir kişi olarak ifade ediyoruz. Geçmişte diğer abileri örnek gösteriyorduk. Şimdi Ahmet’i örnek gösteriyoruz. Milli olduğunuz zaman taban puanı verdiğiniz zaman spor akademisine de giriş yapabiliyorsunuz. Bununla birlikte kariyerinize eğitimli olarak devam ediyor. Dünya ve olimpiyat şampiyonasını koşanlar A milli, 15 ülkenin olduğu yarışlar B milli, Balkan ve diğer yarışlarda milli olanlar ise C milli oluyor. Bunlar 3’e de ayrılacak ve karşılıksız burs alacaklar” diye konuştu.

‘BİSİKLET EMEK İSTEYEN BİR SPOR’

Mehmet Şafakcı, bisikletin emek isteyen bir spor dalı olduğunu belirterek, “Bisiklet sporunda soğuk havalarda antrenman yapmak zorundasınız. Soğukta bir yere kadar idare edebiliyorsunuz ama düşmeden kaynaklı bir yara varsa ve bu çok can yakıyor. Bisikletçi adam biyonik adam gibidir. Soğuk havaya acıya dayanıklıdır. Değilse başarılı olamazsınız. Ahmet yeni takımında 7 saat antrenman yapacağı günler olacak. Bu herkesin başarabileceği bir iş değildir. Ahmet’in 250 kilometrelik yeni antrenman programları var. Türkiye’de ilkleri başardığımız için mutluyuz. Gönül daha çok Ahmet’ler olmasını ister ama Torku gibi birkaç kulüp daha olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

‘AHMET’İ DESTEKLEMELİYİZ’

Yurt dışında yaşayan Türklerin Ahmet’i desteklemesi gerektiğini ifade eden Şafakcı, “Yurt dışındaki Türklere bir görev düşüyor. Elbette yalnız bırakmazlar ama biz yine de söyleyelim. Ahmet’i yalnız bırakmamamız lazım. Bizler de burada destekleyeceğiz. Ahmet orada ne kadar çok kalırsa hedefini büyütmüş olacak. Kendisini çok iyi tanıyorum. Neler başarabileceğini biliyorum. Podyuma çıkacağına eminim” dedi.

(Haber: Hasan Yıldırım)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.