Türk Futbolu Yabancı Çöplüğü

Türk Futbolu Yabancı Çöplüğü
Türkiye liglerinde yabancı futbolcu sayısının çokluğuna dikkat çeken Pusula TV yorumcuları, bu durumun önüne geçilmesi gerektiğini söylediler

Çarşamba akşamları Pusula Web TV’nin daimi konukları Hasan Hüseyin Köse, (Baba) Şahin Ünal ve (Maltepe) Hasan Yıldırım, güncel spor olaylarıyla beraber Konyaspor’u konuştular. Oldukça keyifli geçen programda eksikliklere de dikkat çekilirken, altyapıya vurgu yapıldı.

whatsapp-image-2017-08-23-at-21.03.59.jpeg

Altyapı konusunda oldukça dolu olduğu dikkat çeken (Baba) Şahin Ünal, yöneticilerin kendi çocuklarına değer vermediğini söyledi. Ünal, başından geçen ilginç bir olayı da anlatırken, “Konyaspor altyapısında iyi çocuklar var, hepsi çok başarılı. Peki, bu çocuklar sonrasında ne olacak? Bu kadar çocuğa üzülüyorum. Türk futbolundan iğreniyorum, çöplük gibi. Yabancı futbolcu çöplüğüne döndük. Milli takım deniliyor takımlarda Türk futbolcu yok. Türkiye’de her takımda 7-8 tane yabancı futbolcu var. Bu bana dokunuyor. Bir gün camiye gittim baktım orada siyahi bir çocuk namaz kılıyor, çok hoşuma gitti. Çocuğa futbol oynar mısın diye sordum. Hayır dedi, biraz ısrar ettim şort giydirdim fotoğrafını çektim paylaştım, şimdi amatör ligde oynuyor. Bu kadar da olmaz dedirten durumlar bunlar. Yabancı olsun diye futbol oynamayı bilmeyeni de futbolcu yapıyoruz” dedi. 

whatsapp-image-2017-08-23-at-21.03.57.jpeg

EN FAZLA 4 OLMALI

(Maltepe) Hasan Yıldırım, Konyaspor’un Mustafa Reşit Akçay ile farklı takım havasına büründüğünü söylerken, oynanan futbolun da keyif verici olduğunu söyledi. Yıldırım, yabancı futbolcu konusunda sert bir tavır takınırken, “Mustafa Reşit Akçay Konyaspor’u çok iyi hazırlamış. Gençlerbirliği maçındaki performansları bizleri mutlu etti. Gelecek haftalarda da takımın oynadığı futbol bu düzeyde olursa, Konyaspor çok can yakar. Yabancı futbolcu konusunda Şahin’e katılıyorum. Bu şekilde gidemez. Bunun bir hal yoluna konması gerekiyor. Takımlarda fazla yabancı futbolcu olması beni çok rahatsız ediyor. Yabancı hakkı en fazla 4 olsun” diye konuştu.

whatsapp-image-2017-08-23-at-21.03.58.jpeg

İŞ BİLENLERİN YETKİSİ, YETKİSİ OLANLARIN BİLGİSİ YOK

Pusula TV yorumcularından Hasan Hüseyin Köse de, Konyaspor’un sistem değişikliğine dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Konyaspor takımı Aykut Kocaman’dan farklı bir sistemle karşımıza çıktı. Bu senenin yıldızı benim için Fofana. Her ne kadar beğendiğimiz futbolcular yabancılar olsa da Türk takımlarında bu kadar fazla yabacı futbolcu rahatsız edici bir durum. Federasyonun almış olduğu karara göre 14 yabancı futbolcu transfer etme hakkımız var. Yabancı futbolcu olsun fakat 14 tane çok. Kendi ülkesinde milli takımda oynamış futbolcu olması lazım. Altyapıya yabancı gelebilir o da çok yetenekli olursa. Türkiye’de işi bilenlerin yetkisi,  yetkisi olanların da iş bilgisi yok.” (İlyas EGE)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum