Türk iş adamlarından Etiyopya'ya ziyaret

Türk iş adamlarından Etiyopya'ya ziyaret
ADDİS ABABA (AA) - Türk iş adamları ve belediye başkanları heyeti, üç günlük ziyaret için Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'ya geldi.Gaziantep, Adıyaman...

ADDİS ABABA (AA) - Türk iş adamları ve belediye başkanları heyeti, üç günlük ziyaret için Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'ya geldi.

Gaziantep, Adıyaman ve Kilis'ten iş adamları ve belediye başkanlarından oluşan 10 kişilik heyet, iki ülke arasında kazançlı işbirliği sahalarını keşfetmek amacıyla Etiyopyalı yetkililerle görüşmelerde bulunacak.

Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Fatih Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Gaziantep, Türkiye'nin doğu bölgesinin ekonomik motorudur. Gaziantep'te çok sayıda işletmemiz var ve burası gelişen bir bölge. Eminim, heyet üyeleri Etiyopya ile Türkiye arasındaki ekonomik potansiyelin farkına varacaklardır." dedi.

Türk heyetin, Etiyopya Sanayi Bakanlığı dahil olmak üzere çok sayıda bakanlık yetkilileri ile görüşeceğini belirten Büyükelçi Ulusoy, "Bu ziyaretten verimli sonuçlar alınacağından ve Türkiye'den Etiyopya'ya yeni işletmeler, yeni yatırımlar geleceğinden hiç şüphem yok." şeklinde konuştu

Heyette bulunanların, Addis Ababa Ticaret Odası ve Sektörel Dernekler'den mevkidaşlarıyla bir araya geleceğini ifade eden Ulusoy, heyetin, 2006-2013 yılları arasında Etiyopya’nın Ankara Büyükelçisi olarak görev yapan Devlet Başkanı Dr. Mulatu Teshome'yi de ziyaret edeceğini açıkladı.

Teshome'nin gerçek bir Türk dostu olduğunu ve Türk işletmelerini desteklediğini vurgulayan Ulusoy, "Devlet Başkanı'na saygılarımızı sunup, heyetimizle tanıştıracağız." ifadesini kullandı.

Etiyopya'ya 3 milyar dolar yatırım yapan yaklaşık 350 Türk şirketi bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.