Türk işçilere Burger King darbesi!

Türk işçilere Burger King darbesi!
Almanya'da ortaya çıkan hijyen skandalının ardından Burger King, 89 şubesini kapatma kararı aldı. Bu şok kararla aralarında çok sayıda Türk işçinin de bulunduğu 3 bini aşkın çalışan işsiz kalacak. Burger King bu kararı neden adı peki? Cevabı haberimizde..

Dev restoran zinciri Burger King'in Almanya'da 89 şubesini kapatacak olması, aralarında çok sayıda Türk'ün de bulunduğu yaklaşık üç bin kişiyi işsiz bırakacak.

Araştırmacı gazeteci Günter Wallraff ve ekibinin yaptığı saklı çekimler sonucunda, Yi-Ko Holding'e ait kapatılacağı açıklanan şubelerde hijyen kurallarına uyulmadığı, çalışanların ağır şartlarda işlerini yaptıkları ortaya çıkmıştı. Almanya genelinde diğer işletmeci ya da şirketlerin sahip olduğu restoranlar ise faaliyetlerine devam edecek.

700 RESTORAN VAR, 25 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLİYOR

Burger King Avrupa'nın, Almanya genelinde yekün 700 restoranı bulunuyor. Bu restoranlar 25 bin kişiyi istihdam ediyor.

BÜYÜK EYLEM HAZIRLIĞINDALAR

Yaşanan bu gelişmelerin ardından işini kaybedecek olan 50'den fazla restoran çalışanı Türklerin yoğun olarak yaşadığı Köln Ehrenfeld'de bir araya geldi. Yaşananlar karşısında kendilerine çıkış mektubu verilmediğini, bunun da işsizlik parası bile almaya mani olduğunu belirten çalışanlar, kendilerini adeta siyah bir deliğe düşmüş gibi hissettiklerini dediler. Kimi arkadaşlarının kredi çekerek hane ve otomobil aldığını, kiminin ise ailenin bir çalışanı olduğu için bu durumdan ötürü büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade ettiler. Bu haksızlık karşısında susmayacaklarını dile getiren çalışanlar, önümüzdeki günlerde daha büyük eylemlere imza atacaklarını sözlerine eklediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.