Türk-İş'ten imza kampanyası

Türk-İş'ten imza kampanyası
İSTANBUL (AA) - Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), "İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun...

İSTANBUL (AA) - Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), "İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" ile yapılmak istenen düzenlemelere karşı imza kampanyası başlattı.

Kampanyanın başlaması nedeniyle Türk-İş Marmara Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, Kadıköy İskele Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında, "Zaten problem olan taşeron çalışmasının sıkıntılarını bertaraf edeceğiz derken şimdi ondan daha kötü, ondan daha kabul edilemez yeni modern çağın köleleri adı altında bir sistemin uygulanmasının başlaması için bir kanuni düzenleme yapmak istiyorlar. Bunu bizim kabul etmemiz mümkün değil. Çünkü biz bu kanunları emanet olarak kullanıyoruz. Emanete ihanet etmeyiz. Ancak kanunlar çalışanların lehine olursa eyvallah diyebiliriz" dedi.

Ülkenin birliği, dirliği ve beraberliğinin en hassas dönemden geçtiğini vurgulayan Uyar, "Biz bu kaosa çanak tutmamak adına bugün için böyle bir kampanyayla siyasi iktidara mesaj veriyoruz. Eğer mesajımız doğru algılanmazsa, biz Türk-İş olarak tüm çalışanların hak ve menfaatlerinin geriye gidişine asla müsaade etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından bir haftalık imza kampanyası başlatıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.