Türk Keneşi 1. Gençlik ve Spor Bakanları Toplantısı

Türk Keneşi 1. Gençlik ve Spor Bakanları Toplantısı
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:"Kardeşlik bağlarımızı en ön plana taşıyarak, uluslararası birliktelikleri en öne çıkarmalıyız"-"Konseyimize büyük görev düşüyor. İyi yönlendirmeyle, iyi çalışmayla geleceğe doğru yapılacak güzel birliktelikler ortaya çıkacakt

İSTANBUL (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan ve Kazakistan olarak kardeşlik bağlarını, uluslararası birliktelikleri öne çıkarmaları gerektiğini söyledi.

Bir otelde gerçekleştirilen Türk Keneşi 1. Gençlik ve Spor Bakanları Toplantısı'nda konuşan Kılıç, Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan arasında ilk görüşmeleri yaptıklarını ve kardeş ülke yetkililerini İstanbul'da ağırlamanın memnuniyetini yaşadıklarını belirterek, "Türkçe konuşan topluluklar, farklı bayraklar altında yaşasalar da aslında tek millettir. Buradaki aile ortamımızı, bir çınarın dalları olma özelliğimizi ortaya çıkarmamız gerekiyor. Kardeşlik bağlarımızı en ön plana taşıyarak uluslararası birliktelikleri en öne çıkarmalıyız" dedi.

Ülkeler arasındaki kardeşliği ön plana çıkarmanın önemine değinen Bakan Kılıç, "Türkçe konuşan cumhuriyetlerin, ülkelerin bir araya geleceği güzel toplantıları, birliktelikleri, festivalleri ve gençlik oyunlarını inşallah yapacağız. Konseyimize büyük görev düşüyor. İyi yönlendirmeyle, iyi çalışmayla geleceğe doğru yapılacak güzel birliktelikler ortaya çıkacaktır. Türk dünyasının tarihi ve kültürel birikimlerini en iyi şekilde kayıt altına aldık, almaya devam etmeliyiz. Tüm dünyaya güzel özelliklerimizi gururla taşımalıyız" diye konuştu.

İş birliği çerçevesinde 2015'te Trabzon ve Samsun'da gerçekleştirilen Türk Konseyi 1. Uluslararası Gençlik Kampı'na değinen Akif Çağatay Kılıç, şunları kaydetti:

"Gençlerimize yapacağımız yatırım, gençlerimize vereceğimiz imkanlar çok önemli. Samsun ve Trabzon'da bir araya gelen gençlerimiz umut ediyoruz ki ömür boyu dostluklar kuracak. Türkçe konuşan ülkeler neden bir Avrupa Birliği, bir Kuzey Amerika Birliği gibi birlik oluşturmasın. Önümüzdeki dönemde Azerbaycan'da yapacağımız festival ve üniversite oyunlarının da başarılı geçeceğine inanıyorum."


- Karar tutanağı imzalandı


Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Kazakistan, Azerbaycan ve Kırgızistan'dan yetkililer katıldı. Toplantıda 8 maddeden oluşan tutanak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Azad Rahimov, Kazakistan Beden Eğitimi ve Spor Komitesi Başkanı Yelsiyar Kanagatov, Kırgızistan Gençlik İşleri, Beden Eğitimi ve Spor Ajansı Başkanı Sheyshekul Bakırov ile Türk Konseyi Genel Sekreteri Ramil Hasanov tarafından imzalandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, toplantının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada ise dört ülke olarak bir araya gelmelerine rağmen oyunlara daha fazla ülkenin katıldığını vurgulayarak, "Karar mekanizması içinde Türkiye, Kazakistan, Azerbaycan ve Kırgızistan var. Geliştirmek için çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın yoğun takibi var. Sayın Başbakanımızın da konuyla ilgili talimatları oldu. Yoğun bir işbirliği söz konusu" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.