Türk Keneşi Türk Üniversiteler Birliği İkinci Genel Kurulu

Türk Keneşi Türk Üniversiteler Birliği İkinci Genel Kurulu
Türk Keneşi Türk Üniversiteler Birliği İkinci Genel Kurulu, Atatürk Üniversitesinin ev sahipliğinde toplandı - Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Koçak:- "Akademik düzeyde kurulan ilişkiler zaman içinde siyasi, kültürel ve ekonomik bütün alanları kaps

ERZURUM (AA) - Türk Keneşi Türk Üniversiteler Birliği'nin ikinci genel kurulu, Atatürk Üniversitesi'nin ev sahipliğinde toplandı.

Türk Keneşi bünyesinde faaliyet gösteren Türk Üniversiteler Birliği'nin ikinci genel kurul toplantısının açılışı, Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Türk Üniversiteler Birliği dönem başkanlığını yürüten Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, genel kurulun açılışında yaptığı konuşmada, Atatürk Üniversitesi'nin yarım asrı geride bırakan Türkiye'nin köklü eğitim kurumlarından biri olduğunu söyledi.

Üniversitenin 23 fakülte, 2 yüksekokul, 12 meslek yüksekokulu, 8 enstitü ve 24 araştırma merkeziyle bir bilim kentini andırdığını ifade eden Koçak, şöyle konuştu:

"Üniversitemiz 200 bini aşkın öğrencisi ve 10 bin civarındaki akademik ve idari personeliyle de Türk dünyasının gözde üniversiteleri arasındadır. 59 yıllık geçmişimizde mezun ettiğimiz öğrenci sayısı 300 bini bulurken, bu mezunlarımız arasında kendi alanlarında Türk dünyasına ciddi hizmet ve kazanımlarda bulunmuş çok değerli isimlerin bulunduğunu büyük bir onurla söylemek isterim. Bugün memnuniyetle söyleyebiliriz ki, Türk dünyası içindeki örgütlenme süreci gelişmekte ve bu noktada Atatürk Üniversitesi gibi görev ve sorumluluk almak isteyen kurum ve çevreler artmaktadır. Düne oranla bugün üniversiteler düzeyindeki işbirliği, ortak çalışmalar ve ortak projelerin yürürlüğe konması gibi alanlarda belli mesafeler alınmış, örgütlü yapılara dönük kurumsal yapılanmalar daha sağlıklı hale kavuşturulmuşlardır."

Koçak, Türk Dünyası Üniversiteler Birliğinin önemine işaret ederek, "Akademik düzeyde kurulan ilişkiler zaman içinde siyasi, kültürel ve ekonomik bütün alanları kapsayabilecek niteliktedir, dolayısıyla Türk cumhuriyetleri arasında en fazla önem verilmesi gereken konuların başında hiç şüphesiz ortak bir yükseköğretim alanı oluşturmak gelmektedir." dedi.

Genel kurul dolayısıyla "Beş Türk Devletinin Bağımsızlıklarının 25. Yıldönümünde İşbirliği ve Gençlik" temalı fotoğraf sergisi de açıldı.

Programa, Erzurum Vali Yardımcısı Hatice Bayar Özdemir, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Niyazi Novruzov ile üniversite rektörleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.