Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık:

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık:
"Bugün Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle toplam 10 bin civarında kamp kapasitesiyle varlık gösteriyoruz. Bu kamp kapasitelerimizi Türkiye'nin her alanına yaymış ve çok fazla tematik gençlik kampları düzenleyerek, inşallah daha fazla gencimizin bu

İSTANBUL (AA) - Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, "Bugün Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle toplam 10 bin civarında kamp kapasitesiyle varlık gösteriyoruz. Bu kamp kapasitelerimizi Türkiye'nin her alanına yaymış ve çok fazla tematik gençlik kampları düzenleyerek inşallah daha fazla gencimizin bu kamplardan yararlanmasını sağlayacağız." dedi.

Türk Kızılayı'nın Heybeliada’da bulunan gençlik kampını ziyaret eden Kınık, kamptaki gençlerle sohbet ederek onların faaliyetlerine katıldı.

Heybeliada’daki kampta, TEOG sınavında başarılı olanlar, 15 Temmuz şehitlerinin aileleri ve Kızılay'ın Suriye kamplarında kalan kız öğrencilerin ağırlandığını anlatan Kınık, Türk Kızılayı'nın 149 yaşında dev bir çınar olduğunu anlattı.

Kampta Türkiye’nin dört bir yanından öğrencilerin olduğunu dile getiren Kınık, Türk Kızılayı'nın gençlere yönelik kampları, çalışmaları ve eğitimleriyle, projeleriyle insanlığa hizmet etmek için, onların afetlere karşı direncini artırmak için ve yoksulluğu gidermek için hep var olduğunu söyledi.

Heybeliada'da bir yaz kampı gerçekleştirdiklerine değinen Kınık, "Bu kamplara benzer Kızılay'ın 10 tane Gençlik Kampı var. Bu kampların bir kısmını Gençlik ve Spor Bakanlığı ile beraber işletiyoruz. Bu kampların tamamında gençlerimizle beraber hem yaz tatillerini değerlendiriyoruz, hem de mangala, satranç, okçuluk faaliyetlerinde bulunuyoruz. Ayrıca Kızılaycılığı ve ilk yardımcılığı ve afet bilincini öğreniyoruz." dedi.

Kınık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle toplam 10 bin civarında kamp kapasitesiyle varlık gösteriyoruz. İnşallah bu kamp kapasitelerimizi Türkiye'nin her alanına yaymış ve çok fazla tematik gençlik kampları düzenleyerek inşallah daha fazla gencimizin bu kamplardan yararlanmasını sağlayacağız. Her insanın kendine ve etrafına yetecek kadar ilk yardım ve afetle ilgili bilgi alması gerekiyor. Kızılay olarak yeni stratejik planımıza bir hedef koyduk. Önümüzdeki 2 yıllık süreçte 2 milyon Kızılay gönüllüsü oluşturmayı hedefledik. Bu gönüllüler ilk yardım sertifikalarını almış olacak, ilk yardım eğitimleri, dayanışma ve haberleşmeyi bilecek. Olağanüstü durumlarda neler yapılması gerektiğini bilerek, topluma liderlik ve önderlik yapacak insani yardım dayanışma liderleri olacak. İnşallah ilk üyeleri sizler olacaksınız."

- Ege’deki deprem

Gece yarısı Muğla Gökova Körfezinde, Bodrum ile Kos adasında deprem olduğunu da anımsatan Kınık, "Deprem olduğu andan itibaren Kızılay ekipleri sahaya çıktı. AFAD ekipleriyle beraber önce tespitler yapıldı. Acil olarak yapılması gereken çalışmalar yapıldı. Sonra da vatandaşlarımıza destek olarak ilave ekiplerimiz sahaya indi. " diye konuştu.

Kampta kalan gençlerden 16 yaşındaki Maram Işbat, "Türkiye’de ailemle 4 yıldır yaşıyorum. Savaşta Suriye'den 9 kardeş ve ailemle Türkiye'ye sığındık. Türkiye'ye geldiğim zamanlarda çok üzgündük ama şu an çok mutluyum. Türkler bize kardeşleri gibi davrandı." dedi.

15 Temmuz şehidi Rüstem Resul Perçin’in kardeşi Sümeyye Emine Perçin de "İlk önce 15 Temmuz Derneğine katılarak Kızılay'ın anlaştığı kampa katıldım. Bir değişim olması açısından kampa katılmak istedim." diye konuştu.

Program sonunda Kınık, TEOG'da başarılı olan öğrencilere teşekkür belgesi vererek, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.