"Türk Kızılayı kan hedefini tutturacak"

"Türk Kızılayı kan hedefini tutturacak"
Genel Başkan Yardımcısı Kınık:- "Kızılay, büyük seferberlik halinde, kan tedariği konusunda çalışıyor. Kızılay'ın bu yılki hedefi, yaklaşık 2,5 milyon ünite kan toplamak. Sağlık ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarımızın destekleriyle Kızılay'ın 201

SAKARYA (AA) - ONUR ORHAN - Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı Kerem Kınık, kurumun kan tedariği konusunda büyük seferberlik halinde çalıştığını belirterek, bu yılki 2,5 milyon ünite kan hedefini yakalayacaklarını düşündüklerini söyledi.

Kınık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bütün hastanelerindeki kan ihtiyacını güvenli şekilde sağladıklarını söyledi.

Türk Kızılayı'nın kanunun verdiği yetkiyle kan tedariğini gerçekleştirdiğini ifade eden Kınık, "Ülkemizde yılda yaklaşık 2,5 milyon ünite kana ihtiyaç var. Her 4 saniyede bir kan ihtiyacımız oluyor ama maalesef her bin kişiden 4'ü kan bağışında bulunuyor. Halbuki biz genç nüfusuz. Bu genç nüfusumuzun özellikle 18-60 yaş arası nüfusun kan bağışı noktasında gönüllü olarak biraz daha bilinçlenmesi gerekiyor. Bu anlamda da üstümüze düşen vazifeyi yapıyoruz" diye konuştu.

Kınık, özellikle bazı dönemlerde kan bağış oranının azaldığına işaret ederek, "Hangi dönemler bunlar? Kış ayları, soğukların arttığı zamanlar, ramazan ve yaz ayları. Bu dönemlerde kan bağışlarında bir düşüş oluyor ama şunu ifade etmemiz gerekiyor ki kan sürekli bir ihtiyaç. Yani kış da gelse ramazan da gelse bu kanın, ihtiyaç sahibi insana ulaşması gerekiyor. Bu anlamda bilinci canlı tutmaya çalışıyoruz. Bu dönemlerde özellikle bağış oranlarını arttırıyoruz" şeklinde konuştu.

"Kızılay'ın bu yılki hedefi, yaklaşık 2,5 milyon ünite kan toplamak" diyen Kınık, bu anlamda vatandaşları Türk Kızılayı'na düzenli kan bağışçısı olmaya davet ettiklerini dile getirdi.

Kadınların yılda 3, erkeklerin 4 kez kan verebileceğini belirten Kınık, "Kızılay, özellikle bölge kan merkezleri, kan bağış noktaları ve 3 bini aşkın çalışanı, 700'e yakın şubeleri ve gönüllüleriyle beraber büyük seferberlik halinde. Kan tedariği konusunda çalışıyor. Sağlık ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarımızın destekleriyle bu anlamda Kızılay'ın 2016'da koyduğu hedefleri yakalayacağını düşünüyoruz" dedi.

- Ankara'ya "Türk Kızılayı Külliyesi" inşa edilecek

Kınık, Türk Kızılayı'nın 2016 yılında birtakım özel ve özgün projeler gerçekleştireceğini ifade ederek, konuyla alakalı stratejik planların yapıldığını kaydetti.

Ankara'da Türk Kızılayı'nın şanına yakışır büyük "Türk Kızılayı Külliyesi"nin yapılacağını aktaran Kınık, "Bu konuyla ilgili Onursal Başkanımız Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük destekleriyle Ankara'da bize büyük bir alan tahsisi yapıldı. Kızılay'a çok büyük bir genel merkez inşa edeceğiz. Bu genel merkezimizde eğitim ve tatbikat alanlarıyla uluslararası kuruluşların gelip faaliyetlerini gerçekleştirebileceği alanlar sağlayacağız. Bunun dışında özellikle Kızılay'ın yaşlı, özürlü ve genç nüfusa yönelik özgün projeleri var. Bunlar üzerinde çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Uluslararası anlamda yeni bölge ve coğrafyalarda da faaliyetleri arttırmak istediklerini vurgulayan Kınık, "Nasip olursa bu 2016 yılı bizim için biraz daha koşturduğumuz, çalıştığımız bir yıl olacak" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.