Türk Kızılayının "dünya liderliği" hedefi

Türk Kızılayının "dünya liderliği" hedefi
Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Tan:- "Hedefimiz Türk Kızılayı Genel başkanının, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Federasyonunun başkanı olması. Kulislerimiz devam ediyor. Kızılaylardan çok büyük destekler aldık. Kızılhaçlar da büyüklüğümü

İSTANBUL (AA) - FİKRİYE SUSAM UYAR - Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan, hedeflerinin,Türk Kızılayı Genel Başkanının, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Federasyonu başkanlığına seçilmesi olduğunu belirterek, "Kulislerimiz devam ediyor. Kızılaylardan çok büyük destekler aldık. Kızılhaçlar da büyüklüğümüzü, şeffaflığımızı, güvenirliğimizi kabullendiler." dedi.

Tan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Kızılayının sınırları aştığını söyledi. Haziranda, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Federasyonunun genel kurulunun yapılacağını anımsatan Tan, genel kurula 165'e yakın ülkenin kızılhaç ve kızılaylarının katılacağını dile getirdi.

Toplantıda yönetim kurulu ile federasyon başkanının seçileceğini aktaran Tan, şöyle konuştu:

"Kızılay bugüne kadar yönetim kurulu üyeliğinde kaldı. Artık hedefimiz Türk Kızılayı Genel Başkanının, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Federasyonu başkanı olması. Kulislerimiz devam ediyor. Kızılaylardan çok büyük destek aldık. Kızılhaçlar da büyüklüğümüzü ve şeffaflığımızı, güvenirliğimizi kabullendiler ve izleyerek bize bu konuda destek verdiler. Büyük bir ihtimalle, Allah kısmet ederse, bir mani olmazsa bu seçimde Türk Kızılayı, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Federasyonu genel başkanlığına taliptir. Başaracağımıza da inanıyorum. Kızılay artık her konuda dünya lideriliğine soyunmuş ve hedefi dünya liderliği olan bir kurumdur."

- "Gönüllü hedefimiz 2 milyon"

Tan, dünya liderliğini hedefleyen bir kurum olarak gönüllü sayısını da arttırmak istediklerini söyledi.

Dünyada gönüllülüğün daha etkin olduğunu, gönüllü bir insanın orada çalışan profesyonel kişiden hiçbir farkının bulunmadığını dile getiren Tan, "Belli saatte gelir, belli görevleri yerine getirir, belli saygı çerçevelerinde davranır, kendisine de gerekli saygı gösterilir. Bu doğrultuda gönüllüler arıyoruz. Hedefimiz 2 milyon kişi. Şu an yaklaşık 10 bin civarında gönüllümüz var. 10 bin gönüllü Kızılay için çok ufak bir rakam." diye konuştu.

Tan, her evde Türk Kızılayının görevlerini ve neler yaptığını anlatabilecek bir gönüllü olmasını istediklerini vurguladı.

Kurumun bilinirliğini arttırmayı hedeflediklerini aktaran Tan, şunları kaydetti:

"2 milyon gönüllüye ulaşmak için medya ve basından destek istiyoruz. Şeffaflığımızı ve güvenilirliğimizi tanıtmanızı istiyoruz. Tanıtımlarla, medyanın, sanat dünyasının, yazarların, aydınların, kanaat önderlerinin bizimle birlikte olması gerekiyor. Çünkü Kızılay tek kişinin değil, Türk Devleti'nin, ülkemizin, Türkiye Cumhuriyeti'nin tek ve büyük derneği. En güçlü, en şeffaf derneği. Sınırlarımız Türkiye'yi çok aştı.Tüm dünyada Kızılay olarak Kızılhaçların önünde yer alır vaziyetteyiz. Bu bakımdan şubelerimiz ve basın aracılığıyla birçok etkinlikle kendimizi tanıtarak, gönüllü sayımızı artırmaya çalışacağız."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.