'Türk Milleti 29 Ekim 1923’de Hükmünü Vermiştir'

'Türk Milleti 29 Ekim 1923’de Hükmünü Vermiştir'
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Türk milleti 29 Ekim 1923’de cumhuriyeti ilan ederek hükmünü vermiş, sözünü söylemiş, tartışma ve anlaşmazlıkların perdesini açılmamak üzere kapatmıştır. Ve cumhuriyetten dönüş yoktur." dedi

ANKARA (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, muazzam bir mücadele ruhunun, muhteşem bir irade gücünün, hayranlık verici bir milli şuurun eseri olan Türkiye Cumhuriyeti'nin 93 uzun yılı geride bıraktığını vurguladı.

Cumhuriyetin, fikri hür, vicdanı ve irfanı hür nesiller sayesinde bugünlere ulaştığını, milletin üstün fazilet ve fedakarlıklarıyla temellenerek güçlendiğine işaret eden Bahçeli, "Türk milleti destansı İstiklal Savaşı'yla tarihin rotasını değiştirmiş, bölgesel ve küresel dengeleri baştan ayağa sallamış ve sarsmıştır. Türk'süz Anadolu hesabı yapanlara, devletsiz millet hayali kuranlara en kesin ve kalıcı cevap Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanıyla verilmiştir." ifadesini kullandı.

"Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ilkesine sımsıkı sarılarak, cumhuriyetle demokrasinin kaderini bir ve ortak görerek Türkiye'nin istiklal ve istikbaline sahip çıkmak her vatan evladının görevi olmalıdır." değerlendirmesini yapan Bahçeli, mesajında şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti yüksek ahlaki değer ve niteliklerle yoluna devam edecek, ebediyetin ufuk çizgisine Allah’ın izniyle uzanacaktır. Bu itibarla cumhuriyetin ilanına giden zorlu ve çileli kurtuluş süreci herkes için rehber olmalı, gerekirse aranılan cesaret ve atılganlık Türk tarihinin raflarından indirilmelidir. Türk milleti 29 Ekim 1923'de cumhuriyeti ilan ederek hükmünü vermiş, sözünü söylemiş, tartışma ve anlaşmazlıkların perdesini açılmamak üzere kapatmıştır. Ve cumhuriyetten dönüş yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik yapan ve ilk Cumhurbaşkanımız olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kurucu kahramanlara, vatan ve millet için hayatlarından vazgeçen aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, hepsini hürmet ve şükranla anıyorum. Aziz Türk milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı yürekten kutluyorum."

Muhabir: Barış Gündoğan

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.