Türk öğrencilerin robotu ABD'den ödülle döndü

Türk öğrencilerin robotu ABD'den ödülle döndü
İstanbul'daki özel bir lisenin öğrencilerinden oluşan "Adroit Androids 6025" takımı, ABD'de düzenlenen uluslararası robotik yarışmasında, robot projeleri "Dalton" ile "En iyi ilham veren çaylak takımı" ödülünü aldı

İstanbul'daki özel bir lisenin öğrencilerinden oluşan "Adroit Androids 6025" takımı, FİRST Vakfı'nın ABD'de düzenlediği uluslararası robotik yarışmasında "Dalton" isimli robot projeleriyle "En iyi ilham veren çaylak takımı" ödülünü aldı.

"Dalton" isimli robotlarıyla Türkiye'yi temsil eden 15 kişilik öğrenci kafilesi, Türk Hava Yollarına ait tarifeli uçakla ABD'den yurda döndü. Öğrencileri Atatürk Havalimanı'nda Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Erdal ile yakınları karşıladı.

Kafiledeki öğrencilerden Eda Özkabaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, ödül alan robotun yapımının 6 hafta sürdüğünü söyledi. Özkabaş, daha önce Teksas'ta düzenlenen bir etkinlikte "çaylak" kategorisinde en iyi takım seçildiklerini, böylelikle 27-30 Nisan'da ABD'nin St. Louis kentinde düzenlenen Dünya Şampiyonasına katılma hakkı elde ettiklerini belirtti.

Bu şampiyonadan da elleri boş dönmediklerini dile getiren Özkabaş, "Robotumuzda ufak değişiklikler yaptık ve daha iyi seviyeye çıkardık. Bunun sonucunda güzel başarılar elde ettik. ABD'de, 'En iyi ilham veren çaylak takımı' ödülünü aldık." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.