Türk oyunculara İngiltere yolu kapanıyor

Türk oyunculara İngiltere yolu kapanıyor
İngiltere'de yabancı kuralı değişiyor, Türk futbolcular için İngiltere yolu kapanıyor

Dünyanın en saygın futbol liglerinden biri kabul edilen İngiltere Premier Ligi'nde yabancı kuralı değişiyor. Yerli oyuncuları destekleme kararı alan İngiltere Federasyonu'nun yeni düzenlemesiyle Türk oyunculara İngiltere yolu kapanacak. Avrupa Birliği ülkeleri dışından gelecek oyuncular için "Son 2 yıl içerisinde FIFA sıralamasındaki ilk 70 ülkenin A Milli maçlarının %70'inde forma giymiş olmak" şartını yeniden düzenleniyor.

İngiltere Futbol Federasyonu (FA) bundan böyle AB dışı futbolcularda "Son 2 yıl içerisinde FIFA sıralamasındaki ilk 30 ülkenin A Milli maçlarının %30'unda forma giymiş olma" koşulunu arayacak. Şu anda FIFA sıralamasında 32. sırada bulunan ülkemize ise bu kuralla birlikte İngiltere yolu kapanacak. Öte yandan İngiltere Premier Ligi'nde, bu tedbirlere ek olarak Avrupa Birliği statüsünde bulunan oyuncuların sayısının sınırlandırılması da gündemde.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.