Türk Polis Teşkilatının 171. kuruluş yılı

Türk Polis Teşkilatının 171. kuruluş yılı
Yozgat'ta, POMEM öğrencileri ile İl Emniyet Müdürlüğü personeli kan bağışı yaptı

YOZGAT (AA) - Türk Polis Teşkilatının 171. kuruluş yılı dolayısı ile Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) öğrencileri ile İl Emniyet Müdürlüğü personeli kan bağışında bulundu.

POMEM spor salonunda Türk Kızılayı Yozgat Kan Bağışı Merkezi tarafından açılan stantlarda, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, POMEM Müdürü Şaban Kütükoğlu ile öğrenciler ve emniyet personeli kan verdi.

Kütükoğlu, kan bağışı sonrası yaptığı açıklamada, Türk Polis Teşkilatının 171. kuruluş yılını çeşitli etkinliklerle kutladıklarını söyledi.

POMEM olarak Kızılay'a kan bağışında bulunduklarını ifade eden Kütükoğlu, "Türk Polis Teşkilatının 171. kuruluş yılı kutlama etkinlikleri çerçevesinde kan bağışında bulunduk. Okulumuzda okuyan 900 öğrenci, emniyet müdürlüğü ve okulumuz personeli ile birlikte yaklaşık bin kişi bu gün kan bağışında bulundu." dedi.

Kan bağışının önemli olduğunu belirten Kütükoğlu, "Hepimizin bildiği üzere kan sürekli değil acil bir ihtiyaçtır. Kanın tek kaynağı ise insandır. Bizlerde polis teşkilatı olarak bunun bilincinde olduğumuz için kutlama etkinliklerimizde kan bağışında bulunmayı da tercih ettik." diye konuştu.

Kızılay Yozgat Kan Bağış Merkezi Doktoru Selçuk Cansız, kan bağışında bulunmanın önemine de değinen Cansız, "Kan, yapay olarak üretilmeyen ve kaynağı sadece insan olan bir sıvıdır. Çünkü kan hayattır. Bu vesile ile kan bağışında bulunan polis adayı öğrencilerimize ve polis arkadaşlarımıza teşekkür ederiz." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.