Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yıl dönümü

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yıl dönümü
YOZGAT (AA) - Yozgat'ta Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yıl dönümü nedeniyle şehitlikte tören düzenlendi. Yozgat Polis Eğitim Merkezi Müdürü...

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yıl dönümü nedeniyle şehitlikte tören düzenlendi.

Yozgat Polis Eğitim Merkezi Müdürü Şaban Kütükoğlu, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, desteğini halktan alan teşkilatın, yasaların uygulanması, demokratik düzenin, temel hak ve özgürlüklerin korunması, toplumun barış ve huzur içinde yaşaması adına üstlendiği görevleri canı pahasına yerine getirdiğini söyledi.

Şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını ifade eden Kütükoğlu, “Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğruna gözünü kırpmadan ölüme giden kahramanların ailelerinin yaşadığı acının ve hüznün tarifini yapmak mümkün değildir. Ancak bu ailelerimiz, şehitlik ve gazilik mertebelerine ulaşan evlatlara sahip olmanın onur ve şerefini taşımaktadır.” dedi.

Sarıtopraklık Mezarlığı'nda bulunan şehitlikte düzenlenen törene, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Polis Eğitim Merkezi Müdürü Şaban Kütükoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Alay Komutanı Selçuk Yıldırım, daire müdürleri, İl Emniyet Müdürlüğü ve POMEM personeli, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Şehitlikte düzenlenen törenin ardından Bilal Şahin Külliyesi'nde şehitler için mevlit okutuldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.