Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılı

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılı
KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.Düzgün, mesajında, Türk Polis...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Düzgün, mesajında, Türk Polis Teşkilatı mensuplarının, bağrından çıktığı bu milletin huzur ve güvenliğini sağlamak uğruna yeri geldiğinde gözünü kırpmadan canlarını tehlikeye attığını, cesaretle ve fedakarca vazifesini yürüttüğünü belirtti.

Milletin her zaman övgüsüne ve sevgisine mazhar olan, ülkenin köklü ve temel kurumlarından Türk Polis Teşkilatının 171. kuruluş yıl dönümünde devletin bekası, birlik ve beraberliğin devamı için durmadan, fedakarca hizmet veren emniyet mensuplarını tebrik ettiğini ifade eden Düzgün, şunları kaydetti:

"Kurulduğu tarihten bugüne kadar suçluların yakalanması, suçların önlenmesi ve aydınlatılması görevlerinin yanı sıra kamu düzeninin sağlanması için de üstün bir görev anlayışı ile çalışan teşkilat mensubu tüm personelimiz, gelişen teknolojiyi yakından takip ederek kendilerini sürekli olarak geliştirmekte, bilgi ve beceri ile donanmış olarak görevlerini ifa etmektedirler. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Polis, asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır. Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır' dediği gibi emniyet teşkilatımız ülkemizin bölünmez bütünlüğüne sonsuza dek sahip çıkacak ve üstlendiği tüm görevleri yasalar çerçevesinde yerine getirmeyi her zaman sürdürecektir."

Düzgün, kuruluş yıl dönümü vesilesiyle polis teşkilatının 10 Nisan Polis Günü’nü kutladığını, görevi başında şehadete erişen tüm güvenlik görevlilerine Allah’tan rahmet dileyerek, gazilere şükranlarını sunduğunu ve halen görev başında olan personele aileleriyle birlikte sağlık, mutluluk ve başarılar dilediğini ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.