Türk polisinden Arnavutluk polisine eğitim

Türk polisinden Arnavutluk polisine eğitim
TİKA ile Arnavutluk Güvenlik Akademisi işbirliğinde düzenlenen programda Arnavutluk polisine terörle mücadele eğitimi verildi

TİRAN (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile Arnavutluk Güvenlik Akademisi işbirliğinde düzenlenen programda Arnavutluk polisine terörle mücadele eğitimi verildi.

Türk polisince verilen bir haftalık eğitim sonunda kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

Sertifika töreninde konuşan Arnavutluk Polisi Terörle Mücadele Müdürü Gledis Nano, bu eğitimlerin iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağladığını belirterek, terörle mücadele konusunun önemine işaret etti.

Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği Müşaviri Cem Baş da Türkiye'den gelen eğitimcilerin özenle seçilmiş kişiler olduğunu ifade ederek, "Terör, modern çağın en önemli sorunlarından biri. Türkiye olarak yıllardır terörle aktif bir şekilde mücadele ediyoruz. Terör örgütleri ile devamlı bir mücadele içerisindeyiz." şeklinde konuştu.

En önemli meselelerden birinin de terörün finanse edilmesi olduğuna dikkati çeken Baş, terör örgütlerinin finansman konusunda yeni yöntemler geliştirdiğini ve bu finansmanın engellenmesinin önemli olduğunu aktardı.

Kurs kapsamında eğitim veren Cengiz Sağlam ise ele aldıkları konuların başında terörün finans kaynaklarının nasıl kesileceği olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından kursa katılan 26 polise, sertifikaları takdim edildi.

Türk polisinden Arnavutluk polisine eğitim

Türk polisinden Arnavutluk polisine eğitim

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.