Türk ressam İşlegen Roma’da sergi açtı

Türk ressam İşlegen Roma’da sergi açtı
- Yunus Emre Enstitüsü Roma Türk Kültür Merkezi’nde açılan sergide 43 eser izlenime sunuldu

ROMA (AA) – Türk ressam Şefkat İşlegen, “Yaşam Anahtarları” adını verdiği 32. kişisel sergisini Romalı sanatseverlerle buluşturdu.

İtalya'nın başkenti Roma’daki Yunus Emre Enstitüsü Türk Kültür Merkezi’nin ev sahipliği yaptığı 43 parçadan oluşan serginin açılışına, Türk ve İtalyan sanatseverler katıldı. Açılışta, Yunus Emre Enstitüsü Roma Türk Kültür Merkezi Müdürü Sevim Aktaş, Türkiye’nin Vatikan Büyükelçisi Mehmet Paçacı, KKTC Roma Temsilcisi Oktay Öztürk, Türk Hava Yolları Roma Müdürü Hakan Yılmaz da bulundu.

AA muhabirine konuşan sanatçı Şefkat İşlegen, “Daha önce Karadağ’da bir sergi açmıştım. Orada buranın yetkilileri görüp, sergimi burada yinelememi istediler. Amacım, Türk kadın sanatçı olarak öncelikle ülkemi layıkıyla tanıtabilmek, daha sonra resimlerimi” dedi.

Sergisinin adı olan “Yaşam Anahtarları”nın ilhamının Mısır’a yaptığı bir seyahatten doğduğunu ifade eden İşlegen, “Mısırlı tanrılar, yaşam anahtarlarına göre sevgilerini ve sahip oldukları hiçbir şeyi paylaşmıyorlardı. Ben burada bunu günümüze uyarlamak istedim ve dedim ki, sahip olduğumuz; sevgi olur, maddiyat olur, ne olursa olsun biz onlar gibi davranmayalım, paylaşalım ve sevgimizi birbirimize verelim ve bu bir başlangıç olsun.” diye konuştu.

Ressam İşlegen, 43 parça eserini koyduğu sergisinde, resimlerinin tual üzerine akrilik ile linolyum tekniklerini kullanarak oluşturduğu bilgisini de verdi.
Şefkat İşlegen, “Roma’da olan bu sergide, İtalyan sanatseverlerle buluşmak benim için önemli. Çünkü Yunus Emre de bu konuya hizmet eden bir kurum. Onlara da ayrıca çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Yakında ABD’nin Boston kentinde yeni bir sergi açacağını kaydeden İşlegen, şu sıralarda İzmir’de kendisinin küratörlüğünde 12 ülkeden katılacak 25 sanatçıyla gerçekleştirecekleri "artshop"un hazırlığı içinde olduğunu dile getirdi.

Serginin açılışı dolayısıyla bir de kokteyl verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.