TÜRK SAĞLIK SEN’DEN NÖBET TEPKİSİ

TÜRK SAĞLIK SEN’DEN NÖBET TEPKİSİ
Türk sağlık Sen Eskişehir Şubesi’nden yapılan açıklamada, aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları için Türkiye genelinde eylem gerçekleştirildiği belirtildi.

Türk sağlık Sen Eskişehir Şubesi’nden yapılan açıklamada, aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları için Türkiye genelinde eylem gerçekleştirildiği belirtildi.
Türk Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hüseyin Kararman, aile hekimlerine sadece 1. basamak sağlık hizmetleri ile ilgileneceklerinin belirtildiğini, ancak genelge ve yönetmeliklerle yeni görevler yüklendiğini iddia etti. Sağlık Bakanlığı’nın çalışanlarına imzalattığı sözleşme koşullarına uymadığını öne süren Kararman, “Nöbet olmayacak diyorlar, bir genelge çıkartıp cumartesi nöbeti getiriyorlar. Aile hekimlerinin koruyucu sağlık hizmeti vermesi gerektiğini görmezden gelerek, acil hizmeti vermeye uygun olmayan, laboratuvar ve röntgen çekim hizmeti bulunmayan Aile Sağlığı merkezlerinde tedavi edici 2. basamak hizmet vermelerini istiyorlar" dedi.
"BİZ ORADAYDIK AMA ONLAR YOKTU"
Aralık ayında yapılan ilk iş bırakma eylemine katılmayan yetkili ama etkisiz bir sendika olduğunu söyleyen Kararman, “Ankara ayazında 5 bin aile hekimi ve aile sağlığı çalışanı miting yaparken biz oradaydık ama onlar yoktu. Tepkiler çoğalınca Ocak ayında cumartesi günleri iş bırakma kararı aldılar, onu da sitelerinde bile yayınlamadılar” ifadelerini kullandı.
Hüseyin Kararman, Eskişehir Aile Hekimleri Derneği’ne seslenerek, “İş bırakma eylemlerine destek vermeyen üyeleriniz olabilir. İş bırakarak seslerini duyurmak isteyen üyelerinize sahip çıkmak görevinizdir” dedi.
Kararman, Sağlık Bakanlığı’na ise aile hekimliğinde iş yükünü arttırmaktan ve nöbetten vazgeçmeleri çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.