Türk Ve Suriyeli Kadınlar Aynı Merkezden Hizmet Alacak

Türk Ve Suriyeli Kadınlar Aynı Merkezden Hizmet Alacak
Şanlıurfa'da faaliyete geçirilen Devteşti Kadın Sağlığı Dayanışma Merkezinde, dezavantajlı Türklerin yanı sıra ülkelerindeki iç savaştan kaçarak kente sığınan Suriyeli kadınlar da faydalanabilecek- UNFPA Türkiye Temsilcisi Kulessa: - "Şanlıurfa'da yıl son

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da ihtiyaç sahibi Türk kadınlar ile Suriyeli sığınmacı kadınların ortak sağlık hizmeti alabileceği merkez hizmete girdi.

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ve Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü iş birliğiyle oluşturulan Devteşti Kadın Sağlığı Dayanışma Merkezinin açılışı dolayısıyla merkez Haliliye ilçesinde tören düzenlendi.

UNFPA Türkiye Temsilcisi Karl Kulessa, törende yaptığı konuşmada, merkezden dezavantajlı Türklerin yanı sıra ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli kadınların da faydalanacağını söyledi.

Yaklaşık 6 yıldır UNFPA'nın Türkiye'de çeşitli insani yardım programları yürüttüğünü belirten Kulessa, özellikle ihtiyaç sahiplerinin sağlık ihtiyaçlarının giderilmesi için sağlık merkezleri açtıklarını ifade etti.

Türkiye'deki sığınmacılar arasında çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğunu vurgulayan Kulessa, şöyle devam etti:

"Sağlık hizmetlerinin gerekli ekipman ve bilgi donanımıyla Türkiye'deki göçmenlere ulaştırılması için çalışıyoruz. Türkiye'de bulunan göçmenlerin arasında oldukça çok sayıda kadın ve kız çocukları bulunuyor. Bunların bir kısmı üreme çağında bulunan ve çatışma ortamından kaçarak Türkiye'ye sığınmış korunmasız kadınlardan oluşuyor. Çatışmalardan kaçan bu kadın ve kız çocukları ile onların aileleri için güvenli ortamlar oluşturmaya çalışıyoruz. Türkiye'nin birçok ilinde açtığımız kadın sağlığı danışma merkezleriyle bu kırılgan gruba hizmet sunmak için çalışıyoruz. Bugün açılışını yaptığımız Devteşti Kadın Sağlığı Danışma Merkezi de onlardan bir tanesidir. Şanlıurfa'da yıl sonuna kadar 5 merkez daha açmayı hedefliyoruz. Geçen yıldan beri ise toplam 120 bin kişiye birinci basamak sağlık hizmeti sunduk ve sunmaya da devam edeceğiz."

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın da üniversite olarak sığınmacıların eğitimi konusunda her türlü desteği sunmaya çalıştıklarını söyledi.

Açılan merkezin özellikle Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı bölgede faaliyet göstereceğini anlatan Taşaltın, üniversiteli akademisyenlerin de projeye destek verdiğini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.