Türk yapımı film ve programları dünyaya İspanyollar pazarlayacak

Türk yapımı film ve programları dünyaya İspanyollar pazarlayacak
Türk yapımı film ve programların dünyaya pazarlanması için TESİYAP ile İspanyol EGEDA arasında anlaşma imzalandı- Atletico Madrid Kulübü Başkanı Cerezo'nun sahibi olduğu EGEDA: "Türkiye, dünyadaki televizyon piyasasında büyük bir öneme sahip olmaya başlad

MADRİD (AA) - İspanyol televizyon yayın hakları pazarlama şirketi EGEDA, Türk sinema filmi, dizi film ve televizyon programlarını AB ve Latin Amerika ülkeleri ile ABD, Kanada ve Avustralya'ya pazarlamak için "Televizyon ve Sinema Filmi Yapımcıları Meslek Birliği" (TESİYAP) ile anlaşma imzaladı.

Atletico Madrid Kulübü Başkanı Enrique Cerezo'nun sahibi olduğu EGEDA şirketinden yapılan yazılı açıklamada, TESİYAP ile EGEDA'nın karşılıklı işbirliği anlaşması imzaladıkları belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Türkiye, dünyadaki televizyon piyasasında büyük bir öneme sahip olmaya başladı. Türk televizyon programları 10 yıl önce 100 bin dolar gelir elde ederken, 2015'te bu rakam 250 milyon dolara ulaştı. Mevcut durumda Türk programları, başta Arap ülkeleri, Balkanlar, Doğu Avrupa ve Latin Amerika olmak üzere 75'ten fazla ülkede, 400 milyondan fazla izleyiciye ulaşıyor. Küresel boyutta ABD'den sonra ikinci sırada olan Türk dizleri Arjantin ve diğer Latin Amerika ülkelerinde lider."

Anlaşma gereği ayrıca TESİYAP'ın da EGEDA'nın elinde bulunan televizyon programlarını Türkiye'de pazarlayacağı bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.