Türk yatırımcılara "İran'da otel yapın" çağrısı

Türk yatırımcılara "İran'da otel yapın" çağrısı
İSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Culazade:- "Ambargo kalktıktan sonra İran'a dünyanın her yerinden ticaret ve yatırım yapmak için birçok insan gelmeye başladı. Dolayısıyla otel sıkıntısı mevcut. Bununla ilgili Türk yatırımcılarına büyük görev düşüyor"

KOCAELİ (AA) - İranlı Sanayici ve İşadamları Derneği (İSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehdi Culazade, "Ambargo kalktıktan sonra İran'a dünyanın her yerinden ticaret ve yatırım yapmak için birçok insan gelmeye başladı. Dolayısıyla otel sıkıntısı mevcut. Bununla ilgili Türk yatırımcılarına büyük görev düşüyor." dedi.

Kocaeli Ticaret Odasında (KOTO) düzenlenen İran Ülke Yatırım ve İş Fırsatları Toplantısı'nda konuşan Culazade, İran'a yönelik ambargoların kalkmasının ardından herkesin gözünü bu pazara çevirdiğini belirtti.

Birbirine komşu ve tarihi bağları olan Türkiye ve İran'ın iş yapmak için ortak menfaatleri bulunduğunu belirten Culazade, "Ambargonun kalkmasıyla 'Türkiye İran'a eskisi kadar mal satabilecek mi?' diye merak edilmeye başlandı. Bu önemli bir konu. Türkiye İran'ın sıkıntılı dönemlerinde kararlı bir şekilde İran'ın yanında yer aldı. İran bunu hiçbir zaman unutmuyor." diye konuştu.

- "İran'da Türk malı tercih ediliyor"

Culazade, Türkiye'nin Avrupalılara nazaran bazı önemli avantajları olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türkiye, teknolojide, makine ve tesisatta, standartlarda son 30-35 yılda önemli mesafeler katetti. Üstelik Avrupa'nın ürettiğinden daha kaliteli ürünlerde daha cazip fiyatları var. İran'da büyük bir markalaşma yaşanıyor. Türk markaları çok sayıda mağaza açtı. Dolayısıyla Türk markası İran'da çok aranan bir marka."

İran ve Türkiye arasında imzalanmış birçok anlaşma olduğuna dikkati çeken Culazade, "Bunlardan biri de uzun yıllar önce hayata geçirilen iki ülke arasında yerel paralarla karşılıklı alışveriş uygulaması. Bu sistem çok önemli bir sistem. Günümüzde uygulaması olan bir sistem ama yeterince fazla çalışmıyor. Bu sistemi geliştirmemiz lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Culazade, İran'ın en büyük sorunlarından birinin otel yetersizliği olduğuna işaret ederek, "Ambargo kalktıktan sonra İran'a dünyanın her yerinden ticaret ve yatırım yapmak için birçok insan gelmeye başladı. Dolayısıyla otel sıkıntısı mevcut. Bununla ilgili Türk yatırımcılarına büyük görev düşüyor." ifadesini kullandı.

Türk yatırımcılara "İran'da otel yapın" çağrısı

Türk yatırımcılara "İran'da otel yapın" çağrısı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.